Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Delphi Proszę o pomoc:)!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z programem ,,Delphi 7''.

Problem polega na tym ,że nie wiem w zasadzie nic,

Rozumiem,że większość kodów składa się z angielskich słów itd. ale dajmy taki przykład czyli to co chcę właśnie w Delphi utworzyć.

Więc tak program który próbuję skonstruować jest do gry league of legends polega on na tym ,że gdy tylko pojawi się na ekranie accept on odrazu to kliknie i poczeka,aż załadują się inni gracze po czym wpisze na chacie ustaloną wcześniej i wpisaną komendę ,następnie wyszuka również ustaloną wcześniej postać i wybierze ją.

(NIE ZATWIERDZAJĄC WYBORU)

Tak jak wspomniałem wcześniej nie mam bladego pojęcia jak mogę to zrobić.

Utworzyłem 3 buttony rozpocznij program, exit   i menu 

w menu mamy wybrać co ma wpisać na chacie i w okienku wyboru postaci.

Exit standardowo wyłącza program, a rozpocznij program włączamy gry oczekujemy na pojawienie się accept.

To co wykonałem wygląda tak:

Z góry dziękuję za pomoc i liczę na ważą inicjatywę w tej sprawie :)

post-769892-0-72596800-1391952497.jpg

Opublikowano
Opublikowano

a co można by było z tego innego skleić?? masz jakiś pomysł jeżeli tak prosiłbym o objaśnienie.Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś mi tu zapodał taki mini poradnik jak coś takiego mniej więcej skleić może być też bez tego accept byle by pisał gdzie idzie na chacie i wyszukał postać jak będzie ekran wybierania postaci.

Opublikowano
Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś mi tu zapodał taki mini poradnik jak coś takiego mniej więcej skleić

Do takich rzeczy nie ma poradników

Opublikowano

Kiedy tworzysz nowy projekt masz do wyboru coś typu "console application". Wygląda tak samo jak wiersz polecenia. Wtedy łatwiej jest nauczyć się podstawowej składni języka, a dopiero później zająć się GUI.

GrottyCracker22.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...