Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór pomiędzy dwoma używkami

Pikusiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :) Tytuł wyszedł dziwny, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi. :D Jako, że mam niski budżet jak na chwilę obecną, a nie posiadam aktualnie ŻADNEGO sprzętu do grania chociaż w jakieś głupie MMORP typu Metin2, to szukam jakiegoś taniego zapychacza, bo kolejny większy przypływ gotówki jakoś się szybko nie zbliża, więc postanowiłem wybrać coś z używek z tablicy. Mam do Was prośbę o porównanie mi tych dwóch zestawów jeśli chodzi gry MMORP ( uczepmy się tutaj tego Metina ;d ) Nie mówię tutaj o grze na dwóch, czy więcej oknach, lecz o standardzie jednooknowym. ;) Ok. ile FPS'ów będę w stanie wyciągnąć? Albo łatwiej - czy granie będzie w miarę płynne? ( Kiedyś Sempron 1 rdzeń + 9550 = pokaz slajdów w miejscach przeludnionych -.- ) Jeśli chodzi o te zestawy to szukam też pod tym względem, że jeśli znajdą się jakieś wolne środki niedługo, to żeby coś w nim zmienić, np dorzucić inną grafikę ( szukając po różnych opiniach natknąłem się na HD5870, który wymiata obie karty z tych zestawów, a używaną taką kartę idzie dostać w granicach 200/300 zł :) )

A o to te zestawy: 

1) Skłaniałbym się bardziej ku temu, ponieważ do odbioru owej jednostki miałbym jakieś 400 metrów :D Do tego udało się wynegocjować 800 zamiast 900 ;) Tylko nie znalazłem nigdzie na forum opinii na temat zasilaczy " NOX " .__. Nie wiem czy to Czarna Lista, czy nie?

http://tablica.pl/oferta/komputer-do-gier-CID99-ID4wAVD.html#09b73e423b

2) A tutaj nie znalazłem w ogóle jaki jest zasilacz, ale czekam na odpowiedź sprzedającego, bo napisałem maila. ;)

http://tablica.pl/oferta/komputer-firecom-g620-6gb-750gb-gt440-1024mb-CID99-ID4OawZ.html#9edaf12fd5

Z góry dziękuję. :)

TErqQ.png

Opublikowano

Tak. Drugi będzie też bardziej przyszłościowy, możesz kiedyś wpakować i5, potem lepszą kartę i masz świetnego PC. Znalazłem też coś takiego:

http://allegro.pl/komputer-pc-q6600-9600gt-4gb-ddr-ii-500gb-i3946439070.html

Mniej przyszłościowy bo żadnego dobrego proca nie wsadzisz, ramy DDR2 ale najlepsza wydajność i zasilacz z tutaj proponowanych.

Opublikowano

To jeszcze pytanie odnośnie tego drugiego zestawu. :D Kumpel ma na sprzedaż używaną 9800GT 1024MB za 150 zł. ;d Co Wy na to? Jakaś większa poprawa wydajności, czy dać sobie spokój i później celować w jakieś GTX'y?

TErqQ.png

Opublikowano

9800gt i tak będziesz musiał wymienić w przyszłości, jak zależy Ci na dobrej optymalizacji w grach. Ona już sobie nie da rady z nowszymi tytułami typu bf4 etc. Nie bierz, zostań już przy tym, a w przyszłości można wymienić na jakąś r7

Opublikowano

Z tym, że On na chwilę obecną nie korzysta z komputera i jest mi ją w stanie udostępnić nieodpłatnie na jakieś 2/3 tygodnie - to czy jeśli jest za darmo, to zostać przy tej 440'tce czy zmienić na 9800 nawet na te 3 tygodnie? :D

TErqQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...