Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za jaką artylerie się zabrać?

SolidMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jestem początkującym artylerzystą w WoT.Poszukuję wmiarę zrównoważonej arty.Zależy mi na czasie ładowania i lepszym opancerzeniu.Aktualnie posiadam M7 Priest.Mam dalej ciągnąć linie USA czy może coś innego ?

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że żadna artyleria nie posiada pancerza.

Ogólnie dwie linie artylerii Ci polecam, a mianowicie brytyjską oraz francuską.

Francuską polecam, ponieważ od dziewiątego tieru już obraca wieżą co jest bardzo przydatne.

Brytyjska również jest dobra, ponieważ potrafi strzelać przez budynki.

Sam zdecyduj.

Opublikowano

Francuski top tier ma magazynek, brytyjski potrafi strzelać pod ostrym kątem, ruski jest ultracelny.

Co do obracania wieżą to możesz dzięki temu wyszkolić perki które zwiększają celność. Niektóre brytyjskie też mają obrotową wieżę(Birch Gun, Bishop).

Opublikowano

Cześć

Jestem początkującym artylerzystą w WoT.Poszukuję wmiarę zrównoważonej arty.Zależy mi na czasie ładowania i lepszym opancerzeniu.Aktualnie posiadam M7 Priest.Mam dalej ciągnąć linie USA czy może coś innego ?

Żadna artyleria nie ma pancerza, no może Xt brytyjski może coś odbić, ale nie na 8-10t. Najszybciej ładuje Ruska, robię tą linie i jakoś mi się nie podoba. 4 stopnie wychyłu działa to praktycznie nic. + jest to, że ma najlepszą celność.

Scharakteryzuje wszystkie arty:

USA - Bardzo dobry dmg, długi czas ładowania, słaba celność, brak mobilności

UK - Bardzo dobry dmg, długi czas celowania, słaba, ale magiczna celność (często trafia) + op 6t, jako taka mobilność

Francja - Magazynek, tragiczny dmg, długo się czeka na przeładowanie magazynka, mobilność, wieża!

Ruskie - Celne, szybko ładuje, przeciętny dmg, mobilne

Niemcy - Nie najgorszy dmg, przeciętna celność, przeciętny czas przeładowania, słaba mobilność

Opublikowano

USA - Słaba celność

Niemcy - Przeciętna celność

Po ponad 200 bitwach na każdej z nich mam wrażenie że T92 jest celniejsze tzn. celownik jest większy ale pociski o wiele częściej lecą w środek.

Opublikowano

Po ponad 200 bitwach na każdej z nich mam wrażenie że T92 jest celniejsze tzn. celownik jest większy ale pociski o wiele częściej lecą w środek.

Teoretycznie Conqueror Gun Carriage ma najgorszą celność w grze, a w praktyce jest to bardzo celna arta. Ja mówię jak jest na papierku i jednak się to trochę przekłada na grę.

Co z tego, że ruskie mają najlepszą celność, jak 5 stopni wychyłu działa i co chwile się rozmywa.

Rób francuzów i ruskich.

Który tu powiedział, że francuzi mają tragiczny dmg? >.<

Ja. 1250 średnich obrażeń (per shot) na arte to tragiczny dmg. + jest to że ma magazynek, wieże, mobilność i celność. Wg mnie to jedna z najlepszych artylerii.

Opublikowano

Rób francuzów i ruskich.

Który tu powiedział, że francuzi mają tragiczny dmg? >.<

Powiedział to Juri.

A na serio w porównaniu francuskiej i przykładowo amerykańskiej pod względem DMG jest duża przewaga na korzyść USA(V, VII, VIII, IX, X).

http://tank-compare.com/pl/
Opublikowano

Zdecydowałem się na francje, wiecie skąd mam w garażu T7 Combat Car bo go nie kupowałem a konto jest od kilku miesięcy ale na nim mało grałem i było przez kilka tydzień/3 dni (nie pamiętam) miało premium.

Opublikowano

Zdecydowałem się na francje, wiecie skąd mam w garażu T7 Combat Car bo go nie kupowałem a konto jest od kilku miesięcy ale na nim mało grałem i było przez kilka tydzień/3 dni (nie pamiętam) miało premium.

Dostaje się go jako prezent, WG czasami rozdaje(T7 CC, LTP, Mk. VIC itp.).

Opublikowano

Sprzedaj to, zawsze te 100k wpadnie i miejsce w garażu. Nie ma sensu trzymać tego pojazdu, bo tego czołgiem nazwać nie można. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...