Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

5 powodów dla których warto zagrać

Qlink

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Choć czasy świetności ET ma już za sobą, kiedyś była to gra, która sparaliżowała redakcję CD-Action i która do dziś może być przyczyną niejednej niezdanej sesji. Mimo upływu 11 to w moim mniemaniu ciągle najbardziej taktyczna i wymagająca najwięcej myślenia strzelanka, której tempo rozgrywki nadal bliższe jest szachom niż tytułom takim jak Unreal Tornament.  

Jedyną znaczącą bolączką tego cudeńka, jest fakt, że trudno obecnie dostać się z biegu na serwer na którym gra się jeszcze klasyczny (bezwarunkowo najlepsze) mapy, albo na którym ET w ogóle przypomina ET. Mnie udało się wyszukać takie miejsca w internecie, a IP do tych wyjątkowych, klasycznych serwerów podaję w opisie filmu - wbrew pozorom jest ich BARDZO mało (naliczyłem... 6 takich, z czego to na tych dwóch nie ma botów w ogóle).

Mnie jakoś te wszystkie mody i udziwnienia zwyczajnie nie pasują, a tych sześć klasycznych map to właśnie integralna część ET. Kiedy mam ochotę na inne mapy... odpalam inną grę. No ale to ja, ortodoks do wypęku. Jak to wygląda u Was? Wolicie klasycznego ETka czy zmodyfikowanego? A jak z mapami? Oryginalne, nowe?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Super jestem pod wrażeniem, że jeszcze ktoś zrobił tak dobry film z ET. Ode mnie masz like i subscribe, również chciałbym, aby ta gra ożyła na nowo. W sumie dobrym pomysłem, byłoby nakłonienie większych youtuberów do rozpowszechnienia tej gry, ale osobiście z żadnym nie mam kontaktu, a o takowy nie łatwo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Super filmik, aż postanowiłem zainstalować ET ponownie. Korzystam z ET:Legacy, który jest ulepszoną wersją ET (więcej w Google). Ja od kiedy tylko zainstalowałem tę grę ponad 6 lat temu zawsze grałem na serwerach klanu [=G!X=], polecam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...