Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Mieć Całe Eq Do 20 Lvl +9 (Mt2.us) I Jaką Klasą Postaci Najszybciej I Najczęściej Da Radę Dropnąć Fms

Jasiek145

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak jak mieć EQ do 20 lvl +9 ?

Otóż wbijamy 7 lvl idziemy do kowala zrobić misję (idziemy do rybaka coś mu tam dajemy on cos nam daje i wracamy do kowala). Gdy tą misje wykonamy dostajemy coś w rodzaju rabatu u kowala że nie płacimy nic za ulepszenie/nie potrzebujemy ulepszaczy/ mamy 90 % szans że nie zawiedzie. Oczywiście gdy ulepszyliśmy ten item np na +7 oddajemy ten item do depo tworzymy nową postać robimy to samo co wcześniej i mamy item +8 dajemy do depo kasujemy postać i tak w kółko aż bedziemy mieli całe EQ +9.

Jaką postacią szybciej wydropie FMS ?

Otóż tworzymy Surę BM wbijamy 20/21 lvl EQ (korzystamy ze sposobu wyżej) i idziemy na besty. Najlepsza pora na drop FMS jest rano do godziny 12, po 12 już dropią jelonki itp. Jeżeli pójdziemy przed 12 i wydropimy FMS (co 2 Best) to odnosimy go do depo i tak w kółko wydropimy FMS'a zanosimy do depo idziemy na besta i dropimy. Dodam że z tych FMS'ów można też dużo kasy zarobić.

Poradnik w 100% jest mój, zakazuje kopiowania, bla bla bla,

Myślę że komuś sie przyda :D

Jeśli pomogłem nie zaszkodzi jak dasz + to nic nie boli ^^

Jeżeli był taki temat to przepraszam nie widziałem bądź o nim nie słyszałem jeżeli takiego tematu nie było to jestem 1 :D

Pozdrawiam Jasiek145.

icecubea.png

Opublikowano
Jaką postacią szybciej wydropie FMS ?

Otóż tworzymy Surę BM wbijamy 20/21 lvl EQ (korzystamy ze sposobu wyżej) i idziemy na besty. Najlepsza pora na drop FMS jest rano do godziny 12, po 12 już dropią jelonki itp. Jeżeli pójdziemy przed 12 i wydropimy FMS (co 2 Best) to odnosimy go do depo i tak w kółko wydropimy FMS'a zanosimy do depo idziemy na besta i dropimy. Dodam że z tych FMS'ów można też dużo kasy zarobić.

W to nie uwierzę . To jest algorytm kiedy Ci dropnie fms a kiedy jelonek :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Ale i tak najczęściej dropi FMS ^^ na Surze BM bynajmniej mi :)

@Fajren nie wiem jak to powiedzieć, testowałem wszystkie postacie i na surze dropłem więcej FMS'ów nie powiedziałem że o 12 tylko do 12 <_<

icecubea.png

Opublikowano

ta misja jest chyba na 8 lub 9 lvl nie pamietam :)

zaraz sposob wyprÓbuje xD

@EDIT

nie ma misji ;/

9e3aa330973f.gif

-> Diwang2- Szaman "ProStak" 86lv+ <- głowny char ;p

Opublikowano

Kurde... mi jakoś FMS 36% śr (poważnie) dropnął o 1 w nocy... To jest losowe, a ten rabat itp. to jest na Metin2.us... Tam za misje z rybakiem ulepszasz co chcesz z tym że item max do 20 lvl, ale za to nic nie płacisz i kowal ma 75% szans (nawet sam to mówi, tylko trzeba umieć czytać)

59561-pieprz-wszystko-nakurwiaj-na-gitarze.gif

Moje motto życiowe

:)

Zbieram +

Opublikowano

Kurde... mi jakoś FMS 36% śr (poważnie) dropnął o 1 w nocy... To jest losowe, a ten rabat itp. to jest na Metin2.us... Tam za misje z rybakiem ulepszasz co chcesz z tym że item max do 20 lvl, ale za to nic nie płacisz i kowal ma 75% szans (nawet sam to mówi, tylko trzeba umieć czytać)

To na metin2.us ciekawe kiedy będzie coś takiego na pl'u

:P

Opublikowano

Mówicie że misji niema ale jest ;D

Wystarczy wykonać tylko wszystkie misje u strażnika ( pierwsza zabić 10 dzikich psów) i kolejna aż się pokaże misja na 7lvl u kowala z wędką .

70422088630223394241.png

Zbieram minus.png

Jeżeli uważasz że jestem dobrym userem daj minus.png

Jeżeli uważasz że jestem złym userem daj minus.png

Opublikowano

Mówicie że misji niema ale jest ;D

Wystarczy wykonać tylko wszystkie misje u strażnika ( pierwsza zabić 10 dzikich psów) i kolejna aż się pokaże misja na 7lvl u kowala z wędką .

Misja jest ale rabatu nie ma więc nie ma się z czego cieszyć ( rabat pewnie w pl'u będzie za jakieś 5 miesięcy ... )

:P

Opublikowano

Dziwne... zrobiłem miecz na +1 a potem juz kosztowało... co jest grane?

@Edit

Sry nie doczytałem do końca ;pp

Opublikowano

mam problem .

Mialem w eq bojowa +4 . zrobilem ta misje i jak pozniej chcialem dac ja do ulepszenia , najechalem na kowala i nacisnalem a na dole mi pisze ze item musi byc nizej niz 20lv. A przecierz bojowa jest od 1lvla.Zdziwilo mnie to ze pozniej dla proby chcialem ulepszyc glewie tez tym sposobem to mi ulepszyl bez kasy (glewia przecierz tez od 1lvla) co jest ?? nie da sie tarczy ulepszac ?

gram na USie

W moich kręgach już wielu odpadło !

Opublikowano

Da się ulepszyć tarczę, jeśli ci wyskakuje to samo na głównym koncie to zrób nowe i spróbuj :)

icecubea.png

Opublikowano

moim zdaniem poradnik do bani , zeby zrobic np taka bojowa tarcze na 9 to trzeba od chuja czasu bo zanim wbijemy 7-8lvl na jednej postaci potem na 2 i tak w kółko więc lipa

Opublikowano

Grałem na US pół roku temu i też tak robiłem. Ale to nieprawda że nie potrzeba ulepszaczy ... Ulepszacze SĄ potrzebne sprawdźcie sobie. Mi się udało tylko all do +6 zrobić. Aha i mam dla was poradę. Jak ulepszacie coś to idźcie do kowala gildii macie 10% więcej szans a płacicie tez 0 yang/gold ^^

Metin2.PL

Almanach - S7

40+ Dagger

Aaa... I LoFffciaM banankiIi :*

6648.gif

,user,by,serek.htm'>32927.jpg

31674.gif

6680.jpg

33983.png

34040.png

http://www.youtube.com/user/xForgeMetin2

Mam Wyjeb*** na plusy i minusy. Dawajcie co uważacie.

Opublikowano

To z kowalem gildii nie wiedziałem :D ale ulepszacze nie są potrzebne bo tygre ostatnio na +9 robiłem chyba że teraz coś pozmieniali ale wątpię :)

icecubea.png

Opublikowano

Co do tego, że do 12 dropią FMS'y, to nie prawda. Dropią i o 15, 18, 22, nie ma wyznaczonej godziny, raz dropnie to, a raz coś innego, proste. Co do pierwszego sposobu, to może zadziała, lecz na razie nie mam ochoty pograć na US.

Opublikowano

Ehh juz myslalem ze bedzie fajnie ale napisalem do GMa o tej tarczy to on mi odpisal ze to moze byc tylko miecz nic innego wiec tarczy helmu i zbrojki nie da sie tak ulepszac

@Edit

U gildijnego sprawdzilem i nie da sie ulepszyc z tym ticketem

W moich kręgach już wielu odpadło !

Opublikowano

No to pozmieniali :< Mogli to zrobić gdy nagle wszyscy zaczeli robić questy i się zdziwili. Zaraz lookne tylko mi się mt2.us znow ściągnie

icecubea.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Za ta misję od kowala dostajesz "Free blacksmith ticket" pozwla on ulepszać dowolną BROŃ do 20 poziomu.Nie musisz mieć ulepszaczy ani gold'a natomiast % na ulepszenie pozostaje taki sam.

"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam." Woody Allen

Choć blisko lecz wciąż tak daleko

33466.jpg

33467.jpg

28013.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...