Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Słabsza wydajność laptopa + czeste wylaczanie

Eraken

Pytanie

Opublikowano

Siemka.Zauważyłem  ostatnio problem z moim laptopem Acer Aspire z 2010 roku. Problem polega na tym, że w lolu z 60 stałych fps i spadkach do 50 na high i z high cieniami.Teraz, na średnich i bez cieni mam 60 fps, ale tylko gdy nic sie nie dzieje, tzn. również nie chodzę. Problem pojawił się odkąd ściągnąłem masę programów zajakies tam bonusy w grze. Wyczyścił kompa, jest lepiej, ale nie idealnie. Wklejam temperatury z everesta w załączniku.

post-809093-0-01875100-1391891695_thumb.png

21515.jpg

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

starość nie radość , nasmaruj pastą nową i w wyczyść chłodzenie,  na chwilę przejdzie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

mam 4-5 lat laptopy o czasie działania liczonym w latach i aż takich ubytków nie miewam ;)  , czyścic i przesmarować wystarczy raz na pół  roku albo dopiero wtedy jak zaczyna być głośny laptop albo się przegrzewać

za 5-6 stów kupisz pewnie lepszy niż masz a za ok 1000zł spokojnie nawet z matrycą FullHD do 17-18 cali przynajmniej, wiadomo używany

zainwestuj w klawiaturę i myszkę, to bardzo przedłuża żywotność laptopa

p.s dziwne bo jea prawie zawsze z telefonu i mam edycje, kup albo ściąg testową tapatalka jak masz androida

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A jak myslisz, powinienem go wymienić ? Gdybym używał go godzinę dziennie to pewnie nie, ale biorąc pod uwagę, Że codziennie siedziałem na nim 5h-8h min przez 4 lata, to chyba powinienem, nie ?

Ps. Piszę z telefonu więc sorry, ze bez edycji. Zapomniałem wspomnieć, że laptop przeżył 5-6 zalan, kilka razy mi zleciał ( przez co gniazdo od ladowarki nie łączy i muszę przeplatac w jednej pozycji i wciskać w szczelinę między ekranem a laptopem żeby było nieruchomo), przyciski zaczynają się psuć + ma kilka ubytków , w tym na ekranie. Był chyba 8 razy czyszczony, formatowany itd.

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...