Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wgrać shadery do mc by zyczu?

Natan17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram w MC na Minecraft By Zyczu i chciałbym wgrać do mojego minecrafta jakieś ładne Shadery ale nie wiem jak wgrać je na zyczu. Mógłbym zmienić launcher ale bardzo podoba mi się ten mod na skiny :D 

Więc moje pytanie brzmi tak : Jak wgrać SWOJE mody do minecraft by zyczu ? ( tych co nie ma w bibliotece ) bo bardzo mi się  to przyda. 

Za pomoc bardzo dziękuję :) 

Pozdro. 

Opublikowano

Nie jestem posiadaczem zyczu, ale prawdopodobnie robi się to tak:

Start - %appdata% - tam będziesz miał ".minecraftzyczu" lub ".zyczu" wchodzisz w niego i dalej wgrywasz shader'y jak w normalnym minecraft'cie.

Pozdrawiam (jeżeli chcesz wiedzieć coś jeszcze to odpisz :))

PS Filmik z shader'ami (instalacja) 1.7.2

(Film z kanału RoxmbPlay)

Opublikowano

Powiem tyle że albo tego się nie da zrobić albo ja po prostu tego nie ogarniam...

w folderze .minecraftzyczu

są : foldery : ,,cache" - tam są paczki modów zrobione przez gracza ( moja paczka z zainstalowanym MCForge ma numer ,,17" ) 

,,repo" - jest tam 5 plików w formacie XML

i ,,temp" - jest pusty

są jeszcze dwa pliki ,,minecraftbyzyczu" format CFG i UserModPack CFG

A więc tak : jestem w tym mojej paczce ,,17" i tam mam folder ,,minecraft" i ,,forge" 

Folder ,,minecraft" zawiera :

bin ( tam jest folder 1.7.2 czyli minecraft.jar ) 

lib

assets ( winrar )

LegnacyLauncherCompact ( winrar )

version  ( plik )

windows_natives ( winrar ) 

ZyczuAuthMod ( winrar )

Nie ma folderu Mods

Gdy go tworze wrzucam do niego folder z shaderami... 

W minecraft by zyczu nie ma tego FML więc sam go musiałem wgrać do minecraft.jar ( tego folderu 1.7.2 ) i po wgraniu odpalam grę przez launcher i... wywala... 

Nie wiem jak zainstalować te mody... Może ktoś to wytłumaczyć ? 

Opublikowano

Jak najbardziej da się wgrać. Wchodzi .minecraftzyczu odplasz folder cache masz tam numerki jeśli chcesz zainstalować na 1.7.2 w moim przypadku odpalasz folder 17 i wrzucasz go tam i powinno działać po uruchomieniu właściwej wersji. Proste jak barszcz. Z kąd to wiem? W folderze 17 jest modyfickacja dokladniej optifine.

Pomogłem? Daj +, to nic nie boli a dla mnie wiele znaczy. ; )

Opublikowano

Wszystko wrzucam tak jak mówią mi w poradnikach i nie działa... ( Jak odpalamy na zyczu wersje 1.5.2 Shaderów to instalacja jest troche inna bo nie potrzebuje np. foldera Mods ) Męcze się nad tym i nie mogę zrobić...

Mógłby ktoś mi zrobić ( jeśli się da ) taką gotową paczkę z tymi Shaderami ? Był bym BAAAARDZO wdzięczny ;) 

Opublikowano

Do minecraft by zyczu jest opcja w tworzeniu modpacku "szukaj". Wpisz "Shaders" i szukaj, na pewno są.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

U mnie ja musiałem kombinowac bo miałem premke i no premke naraz to musiałem kombinowac z .zyczu i .minecraft oryganłem trudno było ale wyszło i shadery są :D

Opublikowano

Do minecraft by zyczu jest opcja w tworzeniu modpacku "szukaj". Wpisz "Shaders" i szukaj, na pewno są.

Shadery w zyczu są tylko na 1.5.2

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Musisz na 1.7.5 zainstalowac mod na shaders. Potem wejdz w %appdata% wejdz w folder shaderpacks i usun shadery co masz i wgraj swoje. Powinno dzialac

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Są Przecież GSL Shaders, GSL Shaders(No Forge) wchodzisz %appdata%>>>>.minecraft>>>>>>shaderpacks>>>>>Tam Wklejasz Shadery Wchodzisz w gre  >>>Ustawienia>>>Shaders I Ustawiasz shadery gotoweeeeeee

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...