Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Crash gry

gigakeks

Pytanie

Opublikowano

jestem tak wkur... na maxa ze musze napisac posta...

Ostatnio oddalem kompa do naprawy, i okazalo sie ze to wszystko wina zasilacza. Pan go wymienil na taki lepszy i wszystko smigalo bardzo ladnie, az do dzisiaj rano. Kiedy wlaczam combat arms i potem klikam start game to zacina mi sie caly komputer, nic nie mozna zrobic. Nawet nie dziala ctr alt del, kompletnie nic. dodam jeszcze ze mialem formata w serwisie i tam wlasnie go pan zrobil. Uzycie procesora waha sie od 1- 16 i potem co raz wiecej, ale nie jest az tak duzo, temperatury sa dobre wiec to nie jest przez to. Od czego to moze byc ??? Czy moze to byc od tego ze np. nie mam zainstalowanego directx'a ? bo w sumie nie wiem czy ten gosciu co robil mi formata zainstalowal jakies sterowniki i tego typu sprawy. Co mam zrobic ? :'( aha i nie raz uda mi sie wlaczyc combata ale po jakims czasie grania dzieje sie to samo (zaciecie sie systemu) licze na wasza pomoc

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Pomogłem? Daj like. To nic nie kosztuje  B) 

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zazwyczaj tak jest przy takich objawach i takim sprzęcie. Dziwie się że ten modecom udźwignął config z HD4870. Radziłbym nie włączać komputera do czasu zmiany zasilacza, a obecnym możesz panu który Ci go sprzedał ładnie mówiąc walnąć w łeb. Może odda kasę.

Jeśli chcesz wyeliminować winę systemu czy sterowników możesz zrobić formata, jednak małe prawdopodobieństwo że to wina właśnie tego.

Opublikowano

A wiec dziwi mnie tylko jedna rzecz. Dlaczego udzielil mi na niego AZ DWA LATA GWARANCJI, skoro pewnie wiedzial ze bedzie na gwarancji i bedzie musial go naprawic gdybym do niego przyszedl. Aaa i zapomnialem dopisac jeszcze ze ten problem zaczal sie pojawiac wtedy, kiedy zainstalowalem combat arms. Aktualnie nie mam na nic pieniedzy

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

Wstawilem ten zasilacz co go kiedys mialem. Jest to chyba gps 500ab a . Czyyy jakos tak..

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

intel core 2 duo

2 Kosci ram kinkgston po 1 gb kazda

Plyta gl. asus p5ql

Zasilacz ten nowy to chyba modecom 530W

Karta graf Ati radeon hd 4870

Dysk seagate barracuda 250 gb

A napedy to od lg ale to raczej nieistotne

Wiem wiem, nie jest to nowy komp, ma 4lata

Ale dzieki za przeczytanie mojego problemu bo juz myslalem ze nikt mi nie pomoze xD

Windows 7

aktualnie nie jestem w stanie dac ss ale na procku bylo chyba 41 stopni a na grafie nie pamietam

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

@Refresh

Słuchajcie! Wymieniłem zasilacz na taki inny i problem jest caly czas taki sam, wiec tak jak juz wczesniej myslalem, TO NIE JEST WINA ZASILACZA.

W związku z tym, że problem nie zniknął nawet przy zmianie zasilacza, to jest jakies rozwiazanie, od czego to moze byc?

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

Nie, musialem wymienic chociarz na taki bo nie mialem wiecej kasy a potrzebowalem komputera. Wina nie lezy po jego stronie, skoro chodzi on od wczoraj, oczywiscie nie caly czas, a po 2 mam na niego gwarancje na dwa lata, i po 3 pan ktory mi go naprawial, zna sie na tym bardzo dobrze i mowil ze ten to mi posluzy nie mniej niz dwa lata.

Nie oddam go drugi raz do naprawy.

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

jak gps to lepszy od tego modecoma. Sam miałem carbona 630w i powodował takie ścięcia. 

graphic.png

Opublikowano

widać nie wie co to czarna lista i co one mają w środku, pewnie ma jakiś kontrakt w sklepie, że ma polecać go klientom 

ja możesz to oddaj ten zasilacz i lepiej kup nawet jakiś używany polecany z allegro

masz gwarancje na zasilacz, a nie na podzespoły, które może uszkodzić

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Ale, skad wiesz ze wina lezy po stronie zasilacza???

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...