Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki karabin maszynowy wybrać?

NivormPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio postanowiłem zbierać kase na jakiś karabin maszynowy, ale mam malutki dylemat. Z jednej strony kusi mnie l86a1 obrażeniami i prezycją, a z drugiej strony M249 SPW, szybkością wystrzału. Jest jeszcze RPK, no ale mam narazie tylko ok. 14k na koncie i nie wiem czy opłaca mi się na te RPK zbierać. Więc prosiłbym Was o pomoc z wybraniem jednej z tych trzech broni, dobrze by było, gdybyście podali argumenty dlaczego ta a nie inna.

ŁutututummL5fkp.jpg?1 Tssssss       

Opublikowano

zależy do czego Ci ma służyć ... Jak masz zamiar grać rozgrywki PWE czyli survival lub Defense .... To tak ... Do zwykłych rozgrywek to raczej tylko mapa DAM typowy TDM najlepiej założyć do tego ARMOR.

postaraj kupić sobie coś z riffle ;p polecam FAMAS albo HK417 najlepsze do wszystkich trybów w grze ;) czy to blasting, seizure, tdm oraz inne

ewentualnie do szybkich rozgrywek MP7 lub p90 to są bronie SMG najlepiej sprawują się na mapach typu Hangar (małe mapy full kontakt)

odnośnie snajperów polecam CZ 700 albo najbardziej popularne AWP :)

Opublikowano

Up

Chyba go nie zrozumiales chodziło mu o ckm..

Ja osobiście polecam rpk że względu na potężne dmg

Ja radził bym poczekać do 11 bo akurat wtedy wchodzi do shopu ckm z celownikiem eo tech. Może akurat on.

Pomogłem? 

Daj like, to nic nie boli :)

Opublikowano

up

To chodzilo o ckm.

up 2

Zaciekawil mnie ten ckm z eotech... wiesz moze ile trzeba bedzie na niego wydac? a moze jednak zamiast czekac kupic tego rpg?

Opublikowano

RPK-74 nie strzela za szybko, za to ma największe obrażenia jeśli chodzi o MG i karabiny szturmowe (równy z AK-103). Celownik jest trochę duży. Jeśli chodzi o L86A1 to damage ma całkiem całkiem, szybkostrzelność ma podobną do RPK-74, ma nawet średni celownik a przy kucaniu podczas strzelania ma malutki. M249 SPW to broń bardziej na blastingi, seizure, tdm itd... gdyż strzelenie tą bronią heada jest prościzną lecz na tryby PvE jest dość słaba. Ma bardzo długi reload (4-5 sec :/). L86A1 i RPK-74 nie mają długiego reloadu (1-3 sec). Za to HK23E na pierwszy rzut oka ma bajecznie wielki celownik (największy z gry) lecz podczas strzelania celownik się zmniejsza. Tak, zmniejsza się. Szybkostrzelność podobna do L86A1 i RPK-74, szybkości reloadu tej broni nie znam. To zależy od tego, do czego ci MG jest potrzebne. Jeśli do PvP i strzelania ładnych headów to M249 SPW, jeśli ogólnie do zadawania damage to RPK-74, jeśli do zadawania damage i przy okazji trafianie przeciwnika na średnie odległości to L86A1, jeśli do PvE to najlepiej RPK-74 i L86A1 z powodu niezbyt długiego reloadu i ładnych obrażeń. A HK23E ... nie wiem, nie posiadałem tej broni, lecz kiedyś miałem ją parę razy w rękach.

=============== Poradnik do zaawansowanego PvP Minecraft ===============

============  http://www.mpcforum.pl/topic/941290-tut-zaawansowane-pvp/  ============

Opublikowano

Dzieki za podpowiedzi chlopaki. Ostatecznie wybralem L86A1, bo ma dosyc duze obrazenia i niazla celnosc.

Temat mozna zamknac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...