Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z pamięcią

Avium

Pytanie

Opublikowano

Mam takowy problem iż mam 500 BM na dysku C miejsca nie idzie nic usunąć, kompa skanuje Cleanerem zazwyczaj odrazu po wyjściu z neta i zawsze usunie te 100-200MB ale zawsze ucieka troche pamięci w piz du :/  nwm gdzie ładuje się ten cały syf z neta ;C jak jest mniej niż 200 MB to wyskakuje komunikat iż mało miejsca na dysku C klikam tam żeby czyściło i CZASEM nagle znajdzie sie 500-1.5gb miejsca a zazwyczaj nic :C

dodam że mam 11.7gb na C ogólnie ... zmieniałem na firefoxie żeby ładowało sie na inny dysk czy cuś i dalej lipa ;_;

A 2 problem związany z 1... jakiś czas temu przypomniałem sobie o gierce w którą pykałem na laptopie 2/3lata temu i zayebiście przy niej się spędzało czas jak sie nie miało co robić.... nazywa sie Rise Of Legends ze stronki z której pobierałem  wtedy na laptopie to i teraz chciałem spróbować.. ale niestety ładuje się na C i waży ona gdzieś 2GB nie wiem jak zrobić żeby szła na E ://

Dodam iż na kompach znam się jak pies na gwiazdach i jeśli macie jakieś rady to piszcie jak do 8 latka pokolei ;_; i nie sugerować się że DOMYŚLE o co wam chodzi  xD

YAY

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli widze opcje zeby zainstalować gdzie indziej to zawsze instaluje na innym dysku ... jeśli takowej opcji nie widze to nie instaluje ...

jakiś tydzień temu miałem 2gb miejsca... ale malała malała...

opisz mi jak usunąć zbędne programy z partycji systemowych ...

na C nie ma żadnych gier... nic tam nie instaluje

edit:

oglądałem na yt 35min filmiku ... i wyskakuje komunikat że jest 7MB NA C no to wychodze z neta... yeb 1gb miejsca ?

dodam iż o gierce której pisałem wcześniej nie mam zamiaru jej na C ładować... tylko żeby się ściągnęła na C i odrazu na inny dysk

YAY

Opublikowano

problemem jak na razie dla tego kompa jesteś ty nie chcąc wywalić z partycji systemowej zbędnych programów czy gier czy to na inny dysk czy odinstalować

normalnie system funkcjonuje przy ponad 2Gb wolnego i o tyle musisz się postarać

przy instalacji zawsze jest możliwość wyboru gdzie zainstalować , po prostu nawet nie zwracasz na to uwagi i pewnie bez sensu zawsze klikasz DALEJ

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

system jak widać działa jak należy

jak napisałem postaraj się sam o wolne miejsce ,  twój dysk, twoje dane na nim , było robić od początku większą partycję , teraz to sobie ją powiększ zmniejszając inne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

system jak widać działa jak należy

jak napisałem postaraj się sam o wolne miejsce ,  twój dysk, twoje dane na nim , było robić od początku większą partycję , teraz to sobie ją powiększ zmniejszając inne

a po polsku? to znaczy dla kogoś kto gówno wie na temat kompa? ^_^ /hmm da się zwiększyć miejsce na dysku zabierając miejsce z innego? czy źle zrozumiałem?

było robić od początku większą partycję , teraz to sobie ją powiększ zmniejszając inne

YAY

Opublikowano

znajdź lepiej kogoś kto ci to zrobi , nikt nie ma czasu spędzić z tobą 2-3h przy kompie i ci tłumaczyć, a sama operacja z tak zarypanym dyskiem z 3-6h może potrwać

będzie szybciej po prostu

jak chcesz sam masz programy do partycjonowania dysków dostępne na necie bez problemów np gParted , EaseUS itp

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...