Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Więcej FPS w I:SS

XCoP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Zauważyłem że coraz więcej pojawia się tematów związanych z poprawą FPS w Infestation. Ludzie szukają odpowiedzi jak zwiększyć liczbę FPS. W tym poradniku postaram się wam opisać jak to jest z tymi ,,FPS" w ISS oraz dać kilka rad.

Zacznijmy od pytania ,,Czy są jakiekolwiek sposoby aby powiększyć FPS w I:SS?". Odpowiadając na pytanie jest trochę sposobów aczkolwiek kosztują coś za coś.

Jak pewnie każdy wie lub nie I:SS ma naprawdę kiepską optymalizację. Potrzeba dosyć mocnego kompa aby móc w to grać. Co za tym idzie również aby pokonywać ludzi w PvP warto mieć 60fps ponieważ wtedy mamy przewagę.

Jeżeli zamierzasz poprawić FPS w I:SS nie marnuj czasu na odśmiecanie kompa CCleanerem itd itp. Ponieważ to NIC nie da!. Jedynymi sprawdzonymi sposobami które mogą ci pomóc są :

•  Zmiana rozdzielczości w grze
  •  Zmiana ustawień graficznych na najmniejsze (Pamiętaj że cienie można wyłączyć. W Moim przypadku +10-20 fps więcej)
  •  Gamebooster (Dodaje ok. 2-5 fps ale czasami punkbuster wykrywa go jako hacka więc używasz na własną odpowiedzialność. Osobiście używam Razer GameBooster)
  •  Zmiana priorytetu Infestation.exe oraz Punkbustera na Wysoki
  •  Usunięcie folderu ,,Arktos" z Dokumentów i ponowne ustawienie graficzne.

Niestety złą wiadomością jest to że są tylko te 5 sposobów które powinny ci pomóc zwiększyć FPS. Innymi sposobami są

•  Kupno nowego sprzętu
  •  Wymiana karty graficznej ( jako że I:SS w większości używa karty graficznej )
  •  Czekanie aż Developerzy zoptymalizują silnik gry.

FAQ :

Q: Kupiłem nową kartę graficzną ale nadal mam tyle samo FPS. Co może być przyczyną?

A: Odnotowano przypadki gdzie usunięcie folderu ,,Arktos" z Dokumentów po zakupie nowej karty graficznej powiększyło FPS. Spróbuj możę zadziała. Ewentualnie kupiłeś słabą kartę graficzną.

Q: Zrobiłem wszystko co tutaj napisałeś a nadal nie widzę poprawy. Czy da się jeszcze coś zrobić?

A: Niestety ale to są wszystkie sprawdzone przeze mnie sposoby które pomogły mi w uzyskaniu większej ilości FPS. Jeżeli ci to nie pomogło to ostatecznością jest upgrade sprzętu.

Jeżeli macie jakiekolwiek pytania / sprawdzone sposoby lub coś w tym stylu napiszcie poniżej a postaram się z updateować temat.

Opublikowano

Nie zgodzę się z Tobą, że WarZ zużywa 85% karty graficznej (Oczywiście, jest jakaś granica).

Na dowód:

Colorado v2

1.Stary sprzęt:

4GB RAM

Intel Dual Core 2,5 Ghz 2,5 Ghz

Radeon HD 3600

- LEDWO 20 fps na 1024x1050 (Czasami nawet tyle w 800x600 nie mialem)

2.Nowy

8GB RAM

Intel core I5 z turbo boostem

Radeon HD 3600 (Ta sama karta)

35-40+ FPS na 1650x1080. (O Cali nie mowie, na Cali trzeba miec karte i tyle)

Warz BARDZO zużywa ramy, i bez nich nie ma sensu grać ;)

Opublikowano

Kolega miał kiedyś w starych czasach Infestation 8gb ramu ale zjebany procesor, wymienił RAM na lepszy procesor i teraz ma chyba 3 rdzeniowy i 4gb ramu i mu chodzi bez problemu w dzisiejszych czasach.

Ogółem polecam nie dawać na LOW w ustawieniach tylko na Custom i samemu zmienić wszystko na low + cienie off

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Również się nie zgodze z tym, że I:SS zużywa 85% Karty graficznej, tutaj też role odgrywa ram jak i procesor, powiem tak mam 2 komputery. Jeden z nich jest stary, specyfikacja:

Windows 7 32 bit

Karta Graficzna : Geforce GTS250 512mb.

Ram : 2gb

Procesor : Intel Core 2 Duo 2.7ghz

Infestation działa na tym kompie z 20-30 FPSAMI.

I proszę Cię nie pisz takich głupot ludziom ze na i5 , GTX 630 bd mieli 30 fpsów na LOW bo jak patrze na to co Ty czasem piszesz to się płakać chce, inni ludzie też się zgodzą, pozdro.

Opublikowano

Nie zgodzę się z Tobą, że WarZ zużywa 85% karty graficznej (Oczywiście, jest jakaś granica).

Na dowód:

Colorado v2

1.Stary sprzęt:

4GB RAM

Intel Dual Core 2,5 Ghz 2,5 Ghz

Radeon HD 3600

- LEDWO 20 fps na 1024x1050 (Czasami nawet tyle w 800x600 nie mialem)

2.Nowy

8GB RAM

Intel core I5 z turbo boostem

Radeon HD 3600 (Ta sama karta)

35-40+ FPS na 1650x1080. (O Cali nie mowie, na Cali trzeba miec karte i tyle)

Warz BARDZO zużywa ramy, i bez nich nie ma sensu grać ;)

Może z 85% przesadziłem ale w większości gra wykorzystuje Karte graficzą. Przykład :

Wcześniej:

Intel Pentium Dual Core E5200 2,5 GHz

2GB RAM

9800GT 512 DDR3

ok. 10-25 FPS na Colorado v2. Na v1 było powyżej 20.

Teraz :

Intel Quad Core Q8200 2.33 GHz

4GB RAM

9800GT 512 DDR3

Powyżej 20-25 FPS na v2. Na v1 było stałe 30-35.

Jest Trochę zmiany faktycznie aczkolwiek myślę że po wymianie karty graficznej jest o wiele więcej fps.

Co do RAMu to sam niewiem jak to jest. Przykład brata na LAPKU.

i5 3 GHz (nie pamiętam modelu)

4GB RAM

GT 240M

ok. 15-20 FPS na v1 , 6 na v2

Po Upgrade do 12 GB RAM

FPS Wzrosło do 18-25 na v1 , 10-12 na v2. Więc myślę że bardzo mało.

I proszę Cię nie pisz takich głupot ludziom ze na i5 , GTX 630 bd mieli 30 fpsów na LOW bo jak patrze na to co Ty czasem piszesz to się płakać chce, inni ludzie też się zgodzą, pozdro.

Po 1.

Nie ma GTX 630 :>. Po 2. Ja piszę ludziom mniej więcej jak im gra będzie działała podczas PvP bo w sumie to napewno każdy by chciał spróbować. Ja na swojej 9800GT podczas lootowania wyciągam powyżej 40 a nawet czasami 50 FPS :> aczkolwiek przy PvP 25-35. Tylko tyle chciałem powiedzieć. Zawszę mogę się pomylić co do liczby FPS jestem tylko człowiekiem

Opublikowano

Ja mam tak

Windows 7 64 bit

Karta graficzna GeForceGTX550Ti

Ram 8 GB

Procesor Intel®Core i3-3220 CPU @ 3.30GHz 3.30GHz

podczas gry mam 58 fps max spada do 45 :) 

all na low  Moim zdaniem chodzi o ram i kartę graficzną  i najlepiej dać sobie ustawienia na low

Opublikowano

Pamiętaj że cienie można wyłączyć. W Moim przypadku +10-20 fps więcej

Mógłbym się zapytać, w jaki sposób je wyłączyć.? Z góry dzięki za odp.

Opublikowano

@up

Jak masz opcje w menu, zamiast dawać grafiki na low dajesz grafikę na custom. I tam masz Shadow i po "LOW" powinno być"off"

Opublikowano

Kiedyś dało się trawę wyłączyć całkowicie dzięki Logom z gry ale teraz już się nie da bo wgrali zabezpieczenie

(za to był ban) sam sobie tak zrobiłem w tych logach i powiem wam + 25 fps :) ale teraz już to nie możliwe :( :( :( :( :(

Opublikowano

Na steamie nadal jest jakiś sposób na zmniejszenie jeszcze bardziej grafiki, z tej low na tak jakby bardzo low. Lecz to może nie być 100% pewne i może być tak że za takie coś ban

Opublikowano

@up podeślij linka. Jak mam mieć mało fps to skorzystam z tej opcji.

Nie radzę próbować, ponieważ na ustawieniach niższych niż low, nie będziesz widział wszystkich detali, co może podchodzić pod esp, a za to jest permanentny ban.

Opublikowano

dobra niech będzie nawet i ban, ale chcę sprawdzić temat i czy jest wgl taka możliwość, bo nic nie znalazłem w necie ciekawego poza plikiem local.ini

Jeżeli łamie to jakoś regulamin forum to podeślijcie mi na PW link do tego tematu. Chcę pokombinować troszkę z tą grą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...