Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ważny- proszę wejdź tu i spróbuj pomóc!

Micek16

Pytanie

Opublikowano

Witam! Dziś rano gdy odpaliłem kompa - zaczął on strasznie lagować- wszystko jest opuźnione jak puplit i net. Sprawdziłem Procsoer CPU- jakie było wykorzystanie- przy włączonym internecie było ponad 65%, a później między 30/35/40%. W "odinstaluj program" - zobaczyłem, że mam ponad cztery nowe programy- których NIE instalowałem! Po sprawdzeniu nazw w google danych programów- okazało się, że są to bardzo groźne wirusy. Strona tytułowa w przeglądarce zmieniła się na awesome- próbowałem różnych sposób, ale nic! Wirusy odinstalowałem ale nadal mam awesome- zmieniałem to w róznych opcjach, ale nadal nic! I nadal procesor CPU: 30%- przy przeglądarce! Pisze co wielkimi lagami i opuźnieniami! Zrobiłem masę błędów, ale to nei ważne! Pomóżcie mi- bo nie mogę znaleź odpowiedzi na moje durne pytanie! Pomóżcie mi przywrócić kompa- wszelkie odpowiedzi będą jak najszybciej jak umiem odpowiadane.

DODAM JESZCZE:

Że po resecie kompa i oczyszczeniu było normalnie, ale jak wyłączlem i włączyem znowu to samo + ta durna strona awesome! Liczę na pomoc ;P

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up nic nie dało! Nadal jest te awesome! przy każdym włączeniu przeglądarki- używałem już ponad 4- programow do tego i nic! czekam na dale propozycje!

Opublikowano

Odkryłem- że tylko jeśli wchodzę na przeglądarkę - to z 5% CPU zmienia mi się na 30%/40% CPU. Próbowałem usunąć tego awesome CCleaner, adwcleaner,fortknox- a co najlepsze mój antywirus "avast" nie wykrywa mi żadnych wirusów. A co do skanów to robiłem 1h skan kompa i mi tylko wyskoczyły niby "zabezpieczone" wirusy na dysku twardym :P Wirusy były takie: Surftastic Ads,softsonic,lollipop, WPM(awesome)- wszystko odinstalowałem i wyczyściłem i robiłem dwa skany dwoma programami.. A co do lagów i ścinek to był problem z NVIDIA- który naprawiłem..

@Edit

Skan AdwCleaner

# AdwCleaner v3.018 - Log utworzony 08/02/2014 o 12:24:34
# Aktualizacja 28/01/2014 przez Xplode
# System operacyjny : Windows 7 Professional Service Pack 1 (64 bits)
# Uzytkownik : Domowy - DOMOWY-KOMPUTER
# Sciezka : D:\antywirusy\adwcleaner.exe
# Opcja : Usun

***** [ Uslugi ] *****

***** [ Pliki / Foldery ] *****

***** [ Skróty ] *****

***** [ Rejestr ] *****

***** [ Przegladarki internetowe ] *****

-\\ Internet Explorer v11.0.9600.16428

-\\ Mozilla Firefox v27.0 (pl)

[ Plik : C:\Users\Domowy\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\8pyipl0m.default\prefs.js ]

AdwCleaner[R0].txt - [1591 octets] - [07/02/2014 22:52:29]
AdwCleaner[R1].txt - [903 octets] - [07/02/2014 23:26:55]
AdwCleaner[R2].txt - [1021 octets] - [08/02/2014 12:23:50]
AdwCleaner[s0].txt - [1468 octets] - [07/02/2014 22:53:27]
AdwCleaner[s1].txt - [960 octets] - [07/02/2014 23:27:56]
AdwCleaner[s2].txt - [941 octets] - [08/02/2014 12:24:34]

########## EOF - C:\AdwCleaner\AdwCleaner[s2].txt - [1000 octets] ##########

Opublikowano

Spróbuj przywracanie systemu np. z przed 2 dni :) powinno pomóc. Jeżeli narzędzia służące do oczyszczania zawartości dysków nie pomagają, będziesz musiał zrobić formata :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...