Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Poszukuję obecnie dobrych słuchawek z mikrofonem. Budżet na nie wynosi najwyżej 60 zł. Ważniejszy będzie dla mnie mikrofon gdyż nagrywam let's play'e z gier i kiedy chcę nagrać dźwięk systemowy i mikrofon (wbudowany), to czasem obydwa te dźwięki najeżdżają na siebie przez co mojego głosu nie słychać wyraźnie. Chcę po prostu, by słychać mnie było głośno, ale zarazem też dźwięk z gry był na wysokim poziomie. Marka słuchawek nie jest dla mnie istotna.

Oczekuję na propozycję,

Pozdrawiam !

Opublikowano

Za 60 zł coś mikrofonem to naprawdę ciężko. Dołożyć do tej 100 i masz porządne słuchawki

Może 100 to trochę przesada, ale gdybym wyciągnął 80 zł ? Znalazłoby się coś ?

Opublikowano

Do 350-400zł nie ma porządnych słuchawek z mikrofonem.

Zainwestuj w zm 1 mic i Ci wystarczy.

Mam trust starzz microphone, koszt 40 zł. Powiem że jestem zadowolony, czystszy dźwięk na ts jak i skype niż wcześniej.

graphic.png
Opublikowano

Za 80 złotych to mogę Ci jedynie polecić hs-800. Przez długi okres czasu miałem te słuchawki i bardzo dobrze sobie radziły. Oczywiście, że dźwięk nie jest najlepszy, ale to słuchawki za 80, a nie za nie wiadomo  złotych.

http://allegro.pl/creative-fatality-hs-800-mega-okazja-gw-f-vat-i3922290600.html
Opublikowano

Do 350-400zł nie ma porządnych słuchawek z mikrofonem.

Zainwestuj w zm 1 mic i Ci wystarczy.

Mam trust starzz microphone, koszt 40 zł. Powiem że jestem zadowolony, czystszy dźwięk na ts jak i skype niż wcześniej.

Myślałem właśnie tylko nad tym mikrofonem, ale z tego co słyszałem ma nietrwały przewód. U mnie prawdopodobnie zaliczyłby niejeden upadek czy pociągnięcie dlatego raczej wolę mieć mikrofon razem ze słuchawkami.

Za 80 złotych to mogę Ci jedynie polecić hs-800. Przez długi okres czasu miałem te słuchawki i bardzo dobrze sobie radziły. Oczywiście, że dźwięk nie jest najlepszy, ale to słuchawki za 80, a nie za nie wiadomo  złotych.

http://allegro.pl/creative-fatality-hs-800-mega-okazja-gw-f-vat-i3922290600.html

Pomyślę jeszcze, ale  na pierwszy rzut oka wyglądają solidnie.

A co myślicie o słuchawkach tego typu : 

http://allegro.pl/sluchawki-natec-genesis-h44-dla-graczy-i3935600316.html

albo 

http://allegro.pl/sluchawki-z-mikrofonem-do-komputera-laptopa-pc-bl-i3870594450.html

Przyciągnęły mnie swoim wyglądem, ale czy w rzeczywistości nadają się do czegoś ?

Opublikowano

Pierwsze lepsze g*wno.

Nie pasuje tak wsiąść pierwsze lepsze słuchawki.

Tego mica możesz zawsze do słuchawek przymocować, a także trust jest fajny ale zarąbiście duży (ta podstawka).

graphic.png
Opublikowano

Jak ma być z mikro to bierz te HS-800, jeśli dźwięk by Ci nie odpowiadał to jest mnóstwo modów do nich po których grają "jak złoto" (są lepsze nawet w ich cenie, ale przestają być shitem)

W tej cenie jednak skłaniałbym się ku np. SHP2500 + zm mic1 lub trust starzz

Opublikowano

Jak już kupujesz headset to przynajmniej taki z którego da się coś wykrzesać. Najtańsze dobre headsety to HMC631 czy GHS1, teoretycznie czego nie weźmiesz tańszego od nich nie będzie zbyt dobre. Fatal1ty HS-800 są bardzo podatne na modowanie więc w razie by coś nie grało - pisz PW, napiszę Ci co robić.

Opublikowano

Nie ma dobrych headsetów ^ ^

Kup pierw hd201(które jakoś grają) a później mikrofon.

HD201 grają jak gówno. 0 basu, scena mimo że szeroka, to mało szczegółowa i są niewygodne.

Osobiście po przesiadce na SHP5401 nie założę już na głowę tanich Sennheiserów

Opublikowano

Przyznam wam, że raczej odrzucam kupno oddzielnego mikrofonu, ponieważ wydaje mi się to trochę nieporęczne (przynajmniej jeśli chodzi o Zalmana), ponieważ wolałbym mieć mikrofon zawsze gotowy przy ustach, a opcja zaczepienia go na kabel od słuchawek nie jest dla mnie ciekawa. Ponadto jest on bardzo podatny na zniszczenia, a u mnie z pewnością zaliczyłby niejeden upadek :/ Rozumiem, że taka opcja jest najlepsza, ale po prostu u mnie nie byłaby praktyczna.

Opublikowano

Przyznam wam, że raczej odrzucam kupno oddzielnego mikrofonu, ponieważ wydaje mi się to trochę nieporęczne (przynajmniej jeśli chodzi o Zalmana), ponieważ wolałbym mieć mikrofon zawsze gotowy przy ustach, a opcja zaczepienia go na kabel od słuchawek nie jest dla mnie ciekawa. Ponadto jest on bardzo podatny na zniszczenia, a u mnie z pewnością zaliczyłby niejeden upadek :/ Rozumiem, że taka opcja jest najlepsza, ale po prostu u mnie nie byłaby praktyczna.

Weź jednak pod uwagę, że w tych Fatality jest drucik, a nie kabel. Podane przez @TrueFaith Philipsy + Zalman MIC1 będą lepszym rozwiązaniem.

Opublikowano

Myślałem jeszcze, że można spróbować z mikrofonem na statywie, ale czy dźwięk z gry nie będzie się mieszał z moim głosem ? Czytałem, że coś takiego często występuje.

Weź jednak pod uwagę, że w tych Fatality jest drucik, a nie kabel. Podane przez @TrueFaith Philipsy + Zalman MIC1 będą lepszym rozwiązaniem.

Ehh, teraz to już sam nie wiem xD

Opublikowano

Dobra, postanowiłem, że zdecyduje się na SAM mikrofon, nie będę kupował już słuchawek, ponieważ nie są mi one do końca potrzebne. Jeśli chodzi o mikro, to będziecie mi w stanie coś polecić ? Jak już mówiłem ma mi on służyć m.in. do nagrywania głosu na YT oraz Skype i TS. Musi on mieć statyw i być na USB gdyż mam integre. Myślałem nad Logitech USB Desktop, ale nie mogę go nigdzie dostać... Jest jeszcze coś ciekawego ? Ważne jest dla mnie również bym nie musiał potem odszumiać i dodać efektów. Chcę mieć wszystko gotowe od razu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...