Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet rozłącza się co kilka minut

Deroez

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam w domu dwa internety przenośne (modem i router). Kiedy miałem podłączony modem internet rozłączał się co 5-10min. Kiedy podłączyłem to samo, lecz internet rozłączał się co kilka minut 3-5min. Nie wyłącza się ani router ani modem. Kiedy odłączę router lub modem od portu usb wszystko się naprawia i internet znowu działa. Jak to naprawić, aby internet się nie rozłączał ? Wie ktoś ? Z góry dzięki.

258241432985440392180.png

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można w jakiś sposób odinstalować sterowniki ? Bo coś instalowałem i to może przez to. Na razie usuwam zbędne gry i programy może to podziała.

Opublikowano

No jak coś grzebałeś to mogłeś usunąć, tak samo z siebie raczej by się nie odinstalowało. Mogłeś odinstalować przez przypadek sterowniki do routera ( o ile masz ) przez co mogłeś stracić konfigurację, ale wtedy raczej w ogóle nie miałbyś internetu. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Ale do tego routera nawet sterowników nie ma :D Podłączam router normalnie otwiera się przeglądarka i w niej strona do wpisania kodu PIN i hasła administratora. Mówiłem, że jest on przenośny (tzw. mobilny na zasięg).

Opublikowano

Nie neostrada ;) Obydwa plus. Jeden LTE (modem) drugi zwykły. Dodam jeszcze, że dzieje się to od około tygodnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...