Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo kupic na supporta?

Adriano™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie gram Leoną na supporcie, grałem jak była rotacja Treshem i bardzo dobrze mi nim szło jednak nie uzbieram 6,3k PZ ponieważ mam 1k narazie. I mysle nad supportem do 3150 pz. Kogo kupić Bliza, Karme czy moze kogoś innego? Lux odpada :D

Opublikowano

Jeśli biltzem będziesz dobrze łapał przeciwników z Q to możesz nawet ową postacią pocarrować mecza.

Nie raz się spotkałem z czymś takim że jedna graba biltza(np. na midlera/adc) może wygrać team fight'a,czasami nawet mecza.

Więc owego supporta Ci polecę.

Opublikowano

Za 3150 ip tylko i wyłącznie Sona

+duży poke

+sustain (heal)

+ różnorakie buffy (armor , mr , speed)

+ stun z ultimate

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Dozbieraj 4800 i kup Leone

+dużocc

+dash

+tarcza bijąca duży dmg

+aoe slow z ulti

+jeżeli złapiemy enemy adc nasz carry prawdopodobnie ma killa

+w mecie

- nie znamm : ))

Sam ją kupiłem i jestem zadowolony.

Opublikowano

Polecam Leonę. Jest to mój main wśród supportów. Tak co kolega UP napisał zalety.

Łatwa do ogarnięcia. Ja ją buduję odpowiednio pod team. Jeżeli brakuje tanków buduję ją full tanky, a jeżeli tank jest to supp/tanky. Sprawuje się bardzo dobrze. Tylko czasami jeżeli nie wyczujesz momentu i się wbijasz w TF (inicjujesz go) to bariera pod 'W' może Ci wybuchnąć. Często to jest denerwujące, ponieważ adc pisze "support noob". Typowy tekst Polaków. Właśnie przed chwilą grałem mecza i miałem prawie full build. Nie chciało mi się już wracać po Omen Randuina ponieważ szliśmy rozwalić nexus.

p0wi.png

EDIT@ Nie doczytałem, że posiadasz Leonę. Kupuj Thresha/Sonę.

Opublikowano

Z supportów polecam Ci tarica, blitza oraz thresha do kupienia. Sam gram tylko supportami, w tym sezonie zauważyłem, że ludzie grają tylko leoną i threshem, nikim więcej.

Opublikowano

Polecam Annie w chili obecnej jeden z najlepszych i najczęsciej branych supportów
Nie patrząc ma same superlatywy:
Duzy zasięg (hitami)
niesamowite dmg
Tarcze ( ktora jest bardzo przydatna )

Ponadto stuna
a jej ulti samo mowi za siebie
 I to wszystko za jedyne 1350ip ?
Myślę ze Annie na spporcie jak ogarniesz to jest miazga :)
Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...