Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

BiToS

Pytanie

Opublikowano

Witajcie :) 

Ostatnio dostałem od kolegi jedna kostke ranu ddr2 2gb z taktowaniem 800 Mhz . I jest taki problem ze gdy podpinam do kompa jest to komputer piszczy ;/ i jak temu zaradzic ? Podejrzewam ze to dlatego ze ja mam taktowanie w starej 667 mhz a w nowej jest 800 i taki pytanie czy da sie tamu jakos zaradzic ? 

Jak beda potrzeba jakieś informacje piszcie ;) 

Ps. nw czy sie jasno wyrazilem ale moze zrozumiecie xD 

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RobeM taki jestes znawca wielki twierdząc ze nie da sie tego połaczyc a jednak sie udało ;) trzeba kazdy problem traktowac z osobna a nie tak jak ty jestes swiecie przekonany iz nic z duala . ref

Opublikowano

tak probowalem juz kazda z osobna działa lecz w dualu nie dzialaja ;/ a chciał bym zrobic tego duala bo zawsze to jednak 4 gb 

Opublikowano

pamięci rożne ( nawet tych samych firm ) wcale nie muszą byś kompatybilne z sobą więc to błąd sprzętowy i w żaden sposób go nie naprawisz jak zmieniając jedną z kości pamięci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ej ludzie ludzie -.- człowiek tu grzecznie pyta i prosi o pomoc a wy kurwa wielcy znawcy juz obrażacie -.-  umiaru ludzie  

Rozplemiwiły sie debile po tym forum -.-

Opublikowano

myslalem czy by dos dalo podkrecenie jednej do 800 ? tylko nw zabadzo jak ;/ moja plyta to geforce6100sm-m v1.0

Opublikowano

ej ludzie ludzie -.- człowiek tu grzecznie pyta i prosi o pomoc a wy kurwa wielcy znawcy juz obrażacie -.-  umiaru ludzie  

Rozplemiwiły sie debile po tym forum -.-

no nie z takimi słowami na forum, szkoda byś tak dobitnie i z obrazą odnosił się dosłownie do siebie jak to napisałeś

dostałeś odpowiedź i jeszcze masz problem ze zrozumieniem ?  w pełni zasługujesz na ocenę jaką sobie wystawiłeś w poście wyżej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

czyli problem powstał z twojej strony, zasyfiony slot i zabrudzone przez to styki, praktycznie identyczne objawy jak opisałem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to oświeć nas jak to zrobiłeś bo samo przechwalanie o niczym nie świadczy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

najpierw pomyśl co piszesz za głupoty

nie współpracują pamięci ze sobą to po prostu nie będą i koniec , żadne częstotliwości pracy pamięci  nie mają nic do tego bo to tylko maksymalne i optymalne częstotliwości pracy dla pamięci i nic więcej

@UP dzięki za pomoc, ale nie wszyscy mogą zrozumieć że jak coś nie pasuje do siebie z inną częścią to nie będzie działać jak należy w tej konfiguracji.

nie mówię że nie musi bo np na innej płycie głównej mogą działać idealnie razem

tak przy okazji, ten złom znaczy się płyta główna ma przetestowane działanie pamięci w dualu dla tylko 2 Gb RAM czyli 2x2 Gb dla zgodnych i identycznych pamięci  , wszystkie inne konfiguracje pamięci mogą ale i wcale nie muszą na niej działać , resztą to widać że ta akurat nie będzie działała wcale

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...