Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Niedziałające wentylatory

iLikeMC

Pytanie

Opublikowano

Cześć, właśnie dowiedziałem się, że załoga z techplanet założyła mi na odwrót wentylatory, miałem dwa wciągające i cztery wyciągające powietrze. Jest to obudowa SilentiumPC Gladius X80. A więc odpiąłem wentylatory (3 z 6), odkręciłem, odwróciłem wszystko podpiąłem w to samo miejsce i po włączeniu komputera nie działa ani jeden. Wie ktoś co jest przyczyną tej komplikacji? Może muszę coś w BIOSie przestawić? Grzebałem w nim z 15 minut i nic nie znalazłem :( Proszę o szybką pomoc, dziękuję i pozdrawiam.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinno być więcej wentylatorów wyciągających powietrze, kwestia tego w jakich są miejscach. Trzeba było nie ruszać, jeśli podłączasz wszystko jak było to możliwe że coś uszkodziłeś.

Opublikowano

Miałem z przodu wciągające (2), góra wciągające (2), tył wyciągający (1), dół wyciągający (1). Nie wiem czy tak powinno być...

Opublikowano

jak zakładała firma powinno być dobrze ale skoro ty masz większe pojęcie o tym niż oni... bo tak właśnie powinno być, dół i tył wyciągające albo tył i góra

cyrkulacja.jpg

obieg powietrza dobiera się do sprzętu zamontowanego w środku, jest nawet możliwość montażu  wyciągających i wciągających na każdej ściance zestawu na raz

jeśli nie działają ty tylko możliwość złego montażu ponownego przez ciebie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...