Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dywizja i pkt.

earf123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, rozegrałem 10 rankedów jestem srebro 5 i teraz wygrałem 2 rankedy i mam 60pkt. Czy za każdy mecz dostaje się 30 pkt? i czy muszę nazbierać liczbe pkt np 200 aby byc w silver 4?.

Opublikowano

Nie, wytłumaczę Ci to tak, jak ja umiem najlepiej, czyli nijak. 

Zagrałeś sobie 10 rankedów i dostałeś przydział do S5. Teraz, jeśli więcej będziesz wygrywał szybciej wbijesz dywizje wyższe, ale jeśli np. przegrasz z 4 rankedy, wygrasz 1 i tak przez jakiś czas, to Twój przyrost LP będzie wyższy, niż ich spadek. Możesz dostawać za wygraną po 15 pkt, a tracić np. 20. Musisz mieć 100 LP i wygrać serię 3 z 5 gier. 

Coś w ten deseń. Ktoś mnie i tak poprawi. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Za każdy wygrany ranked dostajesz pkt. (im wyższe twoje mmr tym więcej pkt. dostajesz, a mnie tracisz)

Mmr nie da się sprawdzić.

Jak będziesz mieć 100pkt. to zakwalifikujesz się do serii i teraz są 2 typy serii:

Awans o dywizje i awans o ligę

W awansie o dywizje czyli np. z Silver IV do Silver III musisz wygrać 2 na 3 mecze.

W awansie o ligę np. z Silver I do Gold V musisz wygrać 3 na 5 meczy.

Ps: Jeśli będziesz przegrywał i osiągniesz 0 pkt. to po kilku kolejnych przegranych możesz spać do niższej dywizji / ligii.

Myślę że dość jasno to wytłumaczyłem.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...