Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Galaxy S III

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<< Od razu zaznaczam, iż nie wiem, czy to jest poprawny dział, ale nie znalazłem bardziej odpowiadającego moim kryteriom >>

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem amerykańskiego Samsunga Galaxy S III wersji z T-Mobile (właściwie Verizon) SCH i-535. Nie ukrywam, że telefon jest używany. Od razu gdy go dostałem zauważyłem bardzo szybki spadek energii baterii oraz jej wydajności- kupiłem najpierw nieoryginalną baterię 2300 mAh, lecz nic to nie pomogło- ciągle w ciągu nocy brało mi prawie całą baterię! Ponieważ miałem kiedyś Samsunga i SE, pomyślałem o zmianie wersji, gdyż może chodzi tu o aspekt techniczny i wina nie leży po stronie baterii. Gdy pierwszy raz zobaczyłem telefon miał on wersję 4.3 . Pomyślałem, żeby zmienić na 4.1, nic nie miałem w sumie do stracenia, bo gwarancja dawno się "zużyła" :) I tutaj pojawia się problem: zgrałem kernel z tej stronki i zainstalowałem za pomocą ODIN'a... Jednak, gdy ODIN pokazał "PASS" (czyli wszystko pomyślnie zostało skonfigurowane) telefon zamiast się zrebootować, wyłączył się i do tej pory ani ODIN MODE nie działa, ani nie można go w ogóle włączyć! Wiem, tutaj już nie wina baterii, nie wina softu, ale błąd człowieczy, zdarza się. Ale błędy da się naprawiać i taką też prośbę mam, czy ktoś mógłby mi pomóc z tym "drobiazgiem" w świecie Androida... :) Jeżeli ktoś wie, co mogło być również przyczyną tak wysokiego zużycia energii w tak krótkim czasie, również może podzielić się swoją opinią w tym temacie :) Dodam, że telefon nie miał włączonych żadnych sieci komórkowych, 3G, 4G, Wireless'a, ekran przez całą noc wyłączony. Standby w porządku, tak więc w tych dwóch kwestiach mam spory problem! :(

**Wersja systemu Android (przed moim upokarzającym "flashem", o ile można tak to nazwać -.- ... ) : 4.3

**Kernel, który miałem zamiar wgrać z powodzeniem (PDA, reboot, wszystko miałem ustawione! ): 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1660918

** Odin w wersji 3.04

Pozdrawiam,

McDaniel :)

Opublikowano

1. Zrob flashowanie oraz wgraj kernel na 4.3 byle jaki ale musi być pod s III amerykan :D 2. Zmniejsz taktowanie procesora gdy nie używasz telefonu :) 

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Widać nie przeczytałeś do końca mojego postu. Mówię, że ODIN nie wykrywa telefonu, bo wgl się nie włącza, więc jak mam zrobic flasha? Czytaj uważnie człowieku...Wolałbym też właśnie skupić się na rozwiązaniu w/w w tym poscie problemu, aniżeli baterii, o niej tak btw wtracilem ;)A 4.3 nie chcę, przeczytaj na spokojnie jeszczego raz wszystko ze zrozumieniem :) ...

Opublikowano

Możliwe, że soft którego chciałeś wgrać jest niekompletny. Jesteś pewien, że wszystko wykonałeś poprawnie? Dziwi mnie jeszcze jedno... Odin pokazał PASS, czyli jakim cudem telefon nie wstaje po flashu?! Download mode (Odin mode) ci nie działa... a stock recovery? Jeżeli 3e jeszcze ci bootuje to znak, że można go wrócić do życia, a jeszcze lepiej, jak miałbyś wgranego CWM'a przed tym flashem. :)

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Miałem CWM'a przed flashem wgranego, ale teraz po tej operacji nic kompletnie nie da się zrobić. Pokazał PASS i zakończył, bo pokazało Complete. 

Nic mi nie bootuje, a program zakończył działanie i tyle z tego . 

Opublikowano

Jeżeli nawet do CWM'a nie bootuje, to z telefonu zrobiłeś cegłę. @_@

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Hehe, jakoś nie rusza mnie to, Szajsung zawsze wg. mnie miał najgorsze telefony... To samo zrobiło mi się na mojej SE Neo V a teraz z niej piszę niniejszy post... ;) Czułem tak coś, że prędzej czy później zrobię brick'a...:D

Opublikowano
http://www.youtube.com/watch?v=PAK3OUzMnE0

Testowałem przed chwila czy dziala i działa polecam  :D 

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Przykro mi, u mnie nie da się go wskrzesić, napisałem zresztą, nawet za pomocą ODIN MODE czy DOWNLOAD MODE... Czy wszyscy na tym forum, za przeproszeniem są ślepi?

Opublikowano

Jeśli byl byś w stanie wyslac go do mnie to bym ci jeszcze nagrał filmik jak ja to robie ! :) wszystko jest możliwe nie ma rzeczy nie możliwych :) Spróbuj zrobić flashowanie chipseta 

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

A może frytki do tego? Wysyłać telefon obcej osobie... Sorry, nie wiem co to flashowanie chipseta i nie chce o tym słyszeć, temat można zamknąć czy co tam sie na tym forum robi...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...