Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chciałbym wam przedstawić pułapkę , o której pomyślałem jak zobaczyłem gravel w powietrzu :)

Więc chodzi o to , że przykładowo gramy na jakimś Hardcore i goni nas "stado " graczy w eq 4/3 i mieczach 5/2 do tego pół eq kox jabłuszek , uciekamy przed nimi do jakiegoś tunelu , guzik i wszyscy po kolei spadają do dziury w której giną :P A itemy wpadają do skrzyneczki.

Więc zaczniemy od wykopania dziury ( bez skojarzeń )  2/2 głębokość do ustalenia , ważne żeby nasz cel zginął. 

r5mq.png

więc tak wygląda nasza dziura , nie patrzcie na wygląd robiłem to byle jak :)

Ok teraz bierzemy się za stworzenie naszego latającego gravela 

Ustawiamy dirt na nim kwiaty obojętnie jakie w taki sposób jak na SS'ie , więcej sposobów chyba nie ma ale ok xD

1j6r.png

Następnie na nasze kwiaty ustawiamy gravel / piasek / kowadło 

yc2l.png

W tym momencie zasięgniemy po ogromną dawkę redstonoznastwa :)

robimy coś takiego 

iisj.png

Wiemy że już nie będziemy robić nic dookoła więc możemy

zniszczyć dirt pod kwiatkami , nie naruszając gravela. tym sposobem gravel zawiśnie w powietrzu :) 

Od teraz nie należy ruszać żadnych bloków przylegających do niego !!!

3cg9.png

Teraz zejdziemy na dół i ogarniemy coś co będzie niszczyło spadający gravel oraz zbierało żniwo śmierci

Więc zaczniemy od zrobienia skrzynki i podłączenia jej do hoperów pod dziurą 

0agu.png

Ok Teraz na hopperach zastosuje pół płytki ponieważ niszczą one bloki grawitacyjne ( piasek oraz gravel ) a zarazem pozwalają na przeniknięcie itemów leżących na pół płytce wprost do hoppera 

0zkm.png

Wszystko na dole zabudujemy żeby itemy nie uciekały na bok 

Z tego nie robiłem SS bo chyba dacie rade to zrobić ? :)

Ok Następnym krokiem będzie połączenie pistona z guzikiem / płytką naciskową / dźwignią / czy czym kolwiek chcecie . W moim przypadku będzie to przycisk.

j20e.png

Teraz tylko to sobie jakoś zabudujcie .

uxj0.png

Tak jak mówiłem nie patrzcie na kosmetykę mojego "Wytworu" :)

I gotowe pułapka na noobów zrobiona.

Wymiary możecie sobie zmienić.

Teraz wystarczy uciec przed kimś do tunelu i liczyć na szczęście . można też zrobić na płytkę naciskową . ofiara podczas "zwiedzania " sama wpadnie jeśli nie będzie zbyt dobrze uważać .

"Chce­my być obec­ni w życiu in­nych ludzi, w ich roz­mo­wach, myślach, marze­niach, pla­nach. Chce­my czuć się pot­rzeb­ni i zauważani. A może po pros­tu boimy się, że nikt nie zauważy naszej nieobecności. "

Opublikowano

Fajna pułapka, użyje tego na serwerze :D

Dzięki Za opinie :) A co do serwera to na mchc  ?? xD obstawiam po nicku

"Chce­my być obec­ni w życiu in­nych ludzi, w ich roz­mo­wach, myślach, marze­niach, pla­nach. Chce­my czuć się pot­rzeb­ni i zauważani. A może po pros­tu boimy się, że nikt nie zauważy naszej nieobecności. "

Opublikowano

@REF

Opublikowano

O tej pułapce już słyszałem, lecz tutaj jest bardzo dobrze opisany tut jak ja wykonać :) Poradnik jest w 100 % przydatny, otrzymujesz like ;D

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

@ref

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...