Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS podczas nagrywania

maTixPlayGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z nagrywaniem niektórych gier. Np. Driver San Francisco.
Nagrywam Actionem. Gra i program do nagrywania są na oddzielnych dyskach. Gdy nie nagrywam mam 60 fps'ów a gy nagrywam 9-16 fps'ów. Zmienianie ustawień programu nie pomaga nawet w 30 klatkach i jakości 460 p nadal jest tak samo.

Ale niektóre gry działają np. Need For Speed Rivals 
Mój sprzęt:
GeForce 640
AMD FX-4100 Quad-Core Processor
8,00 GB pamięci RAM użyteczne 7,98 GB
Wersja sterownika 332.21
Microsoft Windows 7 Home Premium

Mam 3 dyski. jeden zapełniony prawie na maxa drugi do połowy a na trzecim mam tylko program do nagrywania (myślałem że jak będzie na oddzielnym dysku to pomoże

Nic nie pomaga. Pomóżcie bo chciałbym nagrać pierwszy odcinek na YouTube a nie mogę sad_prosty.gif 

Napiszcie co mam zrobić. Nie będę wymieniał części ani kupował kart graficznych itd. Nie piszcie żebym zawiózł komputer do kogoś kto się zna. Po prostu co mam zrobić aby tak nie było i jakość nagrania nie cierpiała. To dla mnie bardzo ważne.

Opublikowano

A modyfikowałeś w jakiś sposób ustawienia tych programów czy wszystko na domyślnych ? Obejrzyj sobie na YT tutoriale jak prawidłowo skonfigurować Action!. Na jakich jeszcze grach są takie spadki ?

Opublikowano

We wszystkich są takie spadki oprócz Minecrafta. Problem w tym że jak spróbuje raz na miesiąc coś nagrać to raz jest ok a raz nie i nie wiem co się dzieje. Przykład:

Miesiąc temu nagrałem normalnie NfS Rivals a teraz nie mogę niczego :( Próbowałem różnych ustawień i nic.

Opublikowano

No to se możesz pomarzyć na gt640 ponagrywać + pograć w ultra klatkach.

Chłopie ewidentny składak z komputronika / allegro.

Badziewie Ci wcisnęli i tyle.

Upgrad karty może coś pomóc.

graphic.png
Opublikowano

No a co innego mamy ci poradzić? Przeczyść system, zdefragmentuj, wyłącz zbędne procesy itd., ale wątpię by coś to dało. W przegrzewanie też nie wierzę, choć temperatury możesz podać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To chyba nie będę zmieniał komputera co kilka miesięcy poza tym już niedługo chcę kupić nowy monitor.

Jakbyś poskładał zestaw z głową to byś miał spokój na 2-3 lata.

Opublikowano

Mam problem z nagrywaniem niektórych gier. Np. Driver San Francisco.

Nagrywam Actionem. Gra i program do nagrywania są na oddzielnych dyskach. Gdy nie nagrywam mam 60 fps'ów a gy nagrywam 9-16 fps'ów. Zmienianie ustawień programu nie pomaga nawet w 30 klatkach i jakości 460 p nadal jest tak samo.

Ale niektóre gry działają np. Need For Speed Rivals 

Mój sprzęt:

GeForce 640

AMD FX-4100 Quad-Core Processor

8,00 GB pamięci RAM użyteczne 7,98 GB

Wersja sterownika 332.21

Microsoft Windows 7 Home Premium

Mam 3 dyski. jeden zapełniony prawie na maxa drugi do połowy a na trzecim mam tylko program do nagrywania (myślałem że jak będzie na oddzielnym dysku to pomoże

Nic nie pomaga. Pomóżcie bo chciałbym nagrać pierwszy odcinek na YouTube a nie mogę sad_prosty.gif 

Napiszcie co mam zrobić. Nie będę wymieniał części ani kupował kart graficznych itd. Nie piszcie żebym zawiózł komputer do kogoś kto się zna. Po prostu co mam zrobić aby tak nie było i jakość nagrania nie cierpiała. To dla mnie bardzo ważne.

Gdzie kupiłeś komputer? Komputronik, Techplanet... allegro?

Jeśli chodzi o wymianę sprzętu - bez wydawania dużej kasy możesz kupić np.: nowy procesor/kartę graficzną a starą sprzedać, ale komp nie będzie mieć więcej niż 8 miesięcy jak widzę, bo GT(x) 640 nie jest tak dawno wydany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...