Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przejście na Windows 8

BigBad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy opłaca się zmieniać system na kilku letnim sprzęcie z windows XP na windows 8 ? Ten filmik mnie nieco przekonał do windows 8, wnioskując po nim win 8 ma zdecydowanie lepszą optymalizację. Link:

Specyfikacja mojego kompa: AMD Sempron Processor 1,41 GHz, 1,5Gb ram karta graf NVIDIA GeForce FX 5500. Wiem sprzęt do nie powiem czego, ale pytam z ciekawości czy takie przejście z win xp na win 8 opłaca się na takim sprzęcie.
Opublikowano

Nie instaluj, windows 8 jest dobry tylko dla nowych komputerów ponieważ wspiera najnowszą wersje directX, zostań lepiej przy xp.

Opublikowano

Działać zadziała, ale lepiej jak zostaniesz przy tym Windows XP. Mimo opinii, że szybko chodzi to i tak ma większe wymagania niż XP. Po sprzęcie widać, że nie potrzebujesz super funkcjonalności, także zostań przy XP-ku.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

jak doda na tyle pamięci że będzie minimum 4 Gb to może będzie sens instalacji w8

zresztą nic nie stoi na przeszkodzie by sprawdzić sobie czy w ogóle windows8 zainstaluje się na komputerze starego typu. w8 może i da radę ale w8.1 już zaczyna grymasić przy starociach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak jak poprzednicy nie ma większego sensu instalacji w8 na tym komputerze, w niektórych przypadkach opłaca się zmienić system z xp'ka jednak twój komputer może gorzej chodzić. Jeśli chcesz odświeżyć system to zawsze pozostaje format i ponowna instalacja XP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...