Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Essentials Antibuild

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!
Chcę, aby Essentials Antibuild działał tylko na określonych światach. Da się tak zrobić?

Siemanko!
Na serwer wgrałem plugin AntiBuild.
http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/antibuild/
Chcę aby na zablokowanych światach gracz mógł otwierać skrzynki.

Nie mam cuboida. Wszystkie uprawnienia działają, ale tylko gdy zdejmę locka ze świata. Mógłbym zabrać permisję budowania i niszczenia graczom, to ułatwiłoby sprawę, ale problem jest w tym, że inaczej nie mógłbym tym pluginem zrobić, aby na jednym ze światów gracze mogli by budować. Dlatego nałożenie locka na parę światów i zostawienie jednego bez niego jest w moim przypadku czymś genialnym. Znowu gdy nałożę locka, pojawia się problem z interakcją ze skrzyniami itp.

Oczywiście, mógłbym w ogóle wywalić plugin AntiBuild i zadziałać World Guardem wpisując komendę "/rg flag __global__ build deny". Wtedy też mógłbym na niektórych światach zostawić możliwość budowania, a na niektórych wyłączyć, przy czym interakcja z przedmiotami nie zostałaby zakłócona. Ale wtedy rodzi się nowy problem. Gdy gracz uderzy w trawę, wyskakuje napis "You don't... bla bla bla". Przy walkach jest to uciążliwe, bo na polu, gdzie jest dużo trawy cały czat byłby zapełniony tą informacją. Ewentualnie, dałoby się jakoś usunąć wiadomość z World Guarda o braku uprawnień? To by było najlepsze rozwiązanie. :D

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!

Graphic Amator | MPC User | Good Player

Opublikowano

Używam tego AntiBuilda, który jest w paczce razem z samym Essentials, więc config jest w configu essentials. Podsyłam tylko fragment dotyczący AntiBuilda.

http://wklej.to/1BHje

Istnieje jakiś plugin działający na tej samej zasadzie, w którym można ustawić blokadę budowania tylko na danym świecie?

Opublikowano

Do zamknięcia, znowu poradziłem sobie sam...

EDIT
Wybaczcie za double posta :s

EDIT
Jednak nie,,, Teraz jest kolejny problem xD

NOWE:

Siemanko!
Na serwer wgrałem plugin AntiBuild.
http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/antibuild/
Chcę aby na zablokowanych światach gracz mógł otwierać skrzynki.

Nie mam cuboida. Wszystkie uprawnienia działają, ale tylko gdy zdejmę locka ze świata. Mógłbym zabrać permisję budowania i niszczenia graczom, to ułatwiłoby sprawę, ale problem jest w tym, że inaczej nie mógłbym tym pluginem zrobić, aby na jednym ze światów gracze mogli by budować. Dlatego nałożenie locka na parę światów i zostawienie jednego bez niego jest w moim przypadku czymś genialnym. Znowu gdy nałożę locka, pojawia się problem z interakcją ze skrzyniami itp.

Oczywiście, mógłbym w ogóle wywalić plugin AntiBuild i zadziałać World Guardem wpisując komendę "/rg flag __global__ build deny". Wtedy też mógłbym na niektórych światach zostawić możliwość budowania, a na niektórych wyłączyć, przy czym interakcja z przedmiotami nie zostałaby zakłócona. Ale wtedy rodzi się nowy problem. Gdy gracz uderzy w trawę, wyskakuje napis "You don't... bla bla bla". Przy walkach jest to uciążliwe, bo na polu, gdzie jest dużo trawy cały czat byłby zapełniony tą informacją. Ewentualnie, dałoby się jakoś usunąć wiadomość z World Guarda o braku uprawnień? To by było najlepsze rozwiązanie. :D

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...