Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie serwera offline na plikach rykox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proszę o pomoc, próbował ktoś montować tego typu serwer? Proszę o wyrozumiałość bo w sprawach tego typu jestem nowicjuszem, a bardzo chciałbym używać tego typu serwera do nauki... zależy mi na tym żeby serwer nie wymagał połączenia z internetem ponieważ nie mam stałego dostępu...

Opublikowano

W ustawieniach maszyny wybierasz : Mostkowana karta sieciowa (bridget) Wybierasz karte sieciową  której używasz
Odpalasz serwer, w sysinstall  jako IPv4 Gateway podajesz adres IP swojej karty sieciowej (możesz sprawdzić klikając ppm  na kartę sieciową-stan-szczegóły )
w name serwer wpisujesz 4.2.2.3 w IPv4 Address podajesz taki sam adrec jak karty sieciowej w komputerze ale z inną końcówka np:100  (lub jeżeli twoja karta sieciowa ma adres z końcówką 100 wpisujesz  np:101;) ) netmask 255.0.0.0  . i od tej pory nie musisz mieć internetu żeby wejść na swój serwer - jedyne co musisz mieć połączenie z routerem żeby karta sieciowa była zaadresowana. A jeżeli masz w komputerze dwie karty sieciowe to zaadresuj sobie ręcznie tej której nie używasz  na dowolny adres ip  i w ustawieniach maszyny zanim odpalisz wybierz tą kartę oraz w sysinstall podaj ten adres  którym ją ręcznie zaadresujesz .

2439476476.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...