Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy tworzeniu skrypta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak więc w temacie , nie mam zielonego pojecia o Autoit , pare razy coś tam zrobiłem , nie czuje się na siłach aby tworzyć już takie skomplikowane rzeczy.

A ogólnie chciałbym stworzyć dziewczynie podręczny przydatny program, którym mogła by przeskakiwać po kanałach na

Weeb.tv, chodzi o to aby program miał w sobie wybór liczb , gdzie do karzdej liczby był by przypisany dany kanał.

Czyli

1-Polsat , po wbraniu kanalu 1 i naciśnięciu Enter otwiera się nam strona z polsatem

można ją wrzucić po prostu w taki sposób aby dany skrypt otwierał dany link z kanałem programu.

Czy można coś takiego zrobić ?

Opublikowano

Visual Basic Studio Express np. 2010..
GUI w formie pilota z cyferkami.

- Albo możesz zrobić tak, żeby do każdego przycisku przypisać komendę z odpowiednim adresem url (komenda poniżej)

- Albo możesz zrobić tak, żeby do każdego przycisku przypisać zmienną np.x. Domyślnie ustawiasz zmiennej x wartość 0 (x=0).Naciśnięcie przycisku np. "3" powoduje ustawienie x=3. W pętli nieskończonej wrzucasz sprawdzanie, czy wartość zmiennej x została zmieniona, a jeśli tak, to instrukcją warunkową "if" sprawdzasz jaka to wartość i odpalasz odpowiednią komendę.

Komenda do otworzenia przeglądarki z wybranym adresem url: 

System.Diagnostics.Process.Start("LINK")

Np.

System.Diagnostics.Process.Start("http://weeb.tv/online/discoverychannel") 

I to tyle.

Jesteśmy tym o co walczymy i tym czym żyjemy,

Nie zawsze tym kim chcemy być i tym za co zginiemy,

Każdą przelaną kroplą krwi w imię naszej idei,

Jeśli nie wywalczymy, nie mamy nic, nie istniejemy..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...