Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio złapała mnie chętka na zagranie w jakieś gry z dzieciństwa xD, tzn jakieś Spyro, Crash Bandicoot, Croc, Tekken itd, usłyszałem ze jest cos takiego jak Emulator (nie wiem dokładnie czy to tak się piszę), ze dzięki niemu gry z PSa albo innych tego typu urządzeń, wchodzą na kompa. Pisze ten temat bo chciałbym sie dowiedzieć czy jakas doswiadczona osoba wie i mogłaby mi tu napisać, jak dokładnie używać tego programu, chodzi mi o to skąd ściagnąć, jak przerobić grę żeby na PCta wchodzila i tak dalej...

Nie wiem czy to dobry temat, więc jak coś to przepraszam i proszę o przeniesienie, i oczywiście proszę o szybka odpowiedź! Aha jeszcze jakby ktoś chciał to wiedzieć to torrenty ściągam z mininova, a używam BitTorrenta.

Opublikowano

No więc musisz miec jeszcze gre...mam nadzieje ze masz?

wiec...odpalasz emulatora//file//open//zaznaczasz gre//grasz :)

btw.

jakbys mial Crasha bandicoota byle jaka wersje to zapodaj...

Opublikowano

Dobra ściągnąłem Crasha 3, i taki plik jest:dfdsf45id9.pngvre4fg4.png kilkam 2x, i sie instaluje gdzies tam w TEMPRORARY DATA: 4c324zxxf2.png, da sie jakos zmienic zeby w innym miejscu sie zianstalowal? Tutaj potem juz normalnie all smiga:c45sdtsafy6.png, ale dalej nie wiem jak save, jak load, jak np bede chcial inne gry sciagnac to co dalej?:| I jeszcze tego crasha ciagle musze tak instalowac :\

Opublikowano

a uzywasz jakiegos dobrego emulatora do PS2? bo prawda w google w pisze i cos znajde ale wolalbym cos sprawdzonego ;) hehe dobry topic juz zasysam gierki Crash Bandicoot , Abe Odysee , Musashi itd.. same najstarsze gry na PSX z dziecinstwa i co lepsze mam pada do kompa co wyglada jak pad do psx :D :D

Opublikowano
ee tam...Abe Odysee uwielbiam na PC nie na PSX ;] nie wrzucę bo sie nigdzie nie zmiesci

nom ja tez mam Abe Odysee i Abe Exodus (2cd) na PC , narazie gram w Abe 1 czyli Odysee przeszedlem Raptur Farms tzn ucieklem z tamtad juz, potem poszedlem do tej krainy na ta pustynie gdzie lataja te wsciekle czerwone stwory tez je przeszedlem cala swiatynie z nimi i teraz jestem w krainie tych pajakow pararomisow czy jakos tak niepamietam ale gralem w to kiedys maniakalnie jak mialem chyba 10 lat :D :D mam pada takiego samego jak do ps tylko ze do kompa i jazda :D :D hehe niema to jak te koffane stare gry :P ;)

Opublikowano
czy jest emulator xboxa360??

Nasze procesory nie wytrzymały by z tymi co maja XBOX360, moze za rok dwa już będzie umulator

Ogólnie śa emulatory działające napewno:

- PSX

- PS2

- Gameboy (all)

- Nintendo (oprócz Wii)

- Game Cube

- PSP

myimageog3.gif

ban1.gif

>>> MOJE PORADNIKI DO PROGRAMOWANIA <<<

Mogę pomódz w waszych problemach w godzinach 8-24 PW

Opublikowano

nie nie dla tego dla tego że emulator od podstaw nie jest łatwy

to coś w stylu tego turiala jak zrobić tranera do WR najpierw wydawało się wam to nie wiarygodnie trudne a jak ktoś dał gotowca do razu proste

• Dodaj nową pozycję...