Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wymienione mobo i kolejne problemy

Omek

Pytanie

Opublikowano

Witajcie, dziś mój komp wrócił z serwisu. Wysiadło mi w nim mobo, które zostało wymienione. 

Dzisiaj odebrałem kompa, odpalam go i ch*uj. Znowu komp działa, wszystko się kręci, ale obrazu na monitorze nie ma...

Świeci się tylko diodka. Tak samo gdzy monitor jest w spoczynku.

Próbowałem z innymi kablami, monitorem - dalej to samo

Próbowałem bez ramu, gpu, ale głośniczek z mobo nie wydaję nawet żadnego dźwięku

mam rozumieć, że znowu padło mobo ?  Jak tak, to spoko. 5 w ciągu 1.5 roku.

Pozdrawiam 

9368_gold.png

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli znów ten sam problem co ze starym mobo to szukałbym problemów z czymś innym. Dwie mobo pod rząd nie mogły się zepsuć. Polecam do nich zadzwonić i opisać sprawę.

Dzwoniłem i jak zawsze "KURIER BĘDZIE JUTRO". Zaczyna mnie to już wpieniać -.- u nich niby komputer się odpala, wszystko super, a u mnie? Zonk.

9368_gold.png

Opublikowano

To jakiś serwis internetowy jest? Najlepiej żeby ktoś od nich przyszedł do Ciebie i zobaczył ten komputer, ale jeśli to nie z twojego miasta to nie.

Właśnie w tym problem, że to Techplanet. Siedzibę mają w Katowicach, a ja mieszkam w Braniewie. Z ~600km jest 

9368_gold.png

Opublikowano

Braniewo? Mam do ciebie +/- 70 km xD

Na twoim miejscu zaniósł bym kompa do jakiegoś serwisu w mieście, zapłacił tam parę złotych i dokładnie wiedziałbyś co jest mu. Daj najpierw dla tego kuriera ten komputer, jak wróci, a będzie to samo to serwis w mieście.

Opublikowano

1: Wylaczam zasilacz

2: Odlaczam zasilanie

3: odlaczam wszystkie kabelki

4: odczekuje 10 min

5:podlaczam zasilanie

6:wlaczam zasilacz

7:wlaczam pc

8:odczekuje 5min

9:podlaczam peryferia

battles,proportional,340,200,4aacb48576518419e9d6e448daa43645.jpg

Opublikowano

Braniewo? Mam do ciebie +/- 70 km xD

Na twoim miejscu zaniósł bym kompa do jakiegoś serwisu w mieście, zapłacił tam parę złotych i dokładnie wiedziałbyś co jest mu. Daj najpierw dla tego kuriera ten komputer, jak wróci, a będzie to samo to serwis w mieście.

@Rzary. Jaka miejscowość ? ;]

Raz niosłem i rzeczywiście było padnięte mobo. Myslę, że to wina kuriera. 3 razy przywoziła mi SIODEMECZKA i komp był padnięty, za 4 razem DPD i komputer działał bez większych problemów. Teraz znowu 7 i komp nie działa... Przypadeg ? nie sondzę -.-

Najlepsze jest to ze mam tak samo, wtedy musze odlaczyc wszystko procz zasilania czekac az odpali potem podalczyc :D kij wie czemu ale tak dziala.

@Potępiony Ale w sensie jak ? Ja nie wiem kiedy komp się całkowicie podniesie, bo mam tylko ciemność ;/

9368_gold.png

Opublikowano

Jeśli masz czarny ekran to może masz niesolidnie podłączony kabel od monitora.

Ja kiedyś gdy miałem stary monitor wiecznie mi kabel się luzował,dopiero niedawno zakupiłem nowego kompa i monitor i pyka jak na najwyższym szczeblu.

Opublikowano

Ja robie tak : Odlaczam WSZYSTKO wylaczam zasilacz odczekuje 10 min podlaczam tylko zasilanie czekam ze 5 min i podlaczam reszte.

W szkole jest tez cos takiego i trzeba zrobic : odlaczyc zasilanie, wylaczyc zasilacz, podlaczyc zasilanie ,wlaczyc zasilacz, i wlaczyc pc.

Tez mialem wymieniane 2x mobo i raz procek. Teraz tylko taka sekwencja pozwala mi wlaczyc pc.

battles,proportional,340,200,4aacb48576518419e9d6e448daa43645.jpg

Opublikowano

Ja robie tak : Odlaczam WSZYSTKO wylaczam zasilacz odczekuje 10 min podlaczam tylko zasilanie czekam ze 5 min i podlaczam reszte.

W szkole jest tez cos takiego i trzeba zrobic : odlaczyc zasilanie, wylaczyc zasilacz, podlaczyc zasilanie ,wlaczyc zasilacz, i wlaczyc pc.

Aż spróbuję, bo może na serio to coś da. Bo na pewno po podłączeniu kabla od GPU miga ci tylko diodka na monitorku? No nie sądzę, abym miał za słaby zasilacz. W końcu OCZ'tka 600W

9368_gold.png

Opublikowano

@Omek Bartoszyce.

Możliwe, że siódemka tak dba o paczki. Możesz im powiedzieć, że nie chcesz od siódemki, wyślij DPD, jeśli wróci i nie będzie działać zrób ten serwis.

@Rzary. Aha, to z wami gramy w 4 lidze :D

Mówiłem im, że nie chcę od 7, tylko od DPD. Problem w tym, że umowę mają podpisaną z SIÓDEMKĄ. Z resztą co ja się martwię. Oni ponoszą koszty transportu w 2 strony.

Mi od razu odpala monitor jak go podlacze.

@Potępiony Ale po tym czekaniu ? 

9368_gold.png

Opublikowano

@Mroczeks Mam 23 calowy monitor SAMSUNGa Full HD, który kupiłem tydzień temu. Aktualnie z niego korzystam na 2 kompie. Podłączyłem go tym samym kablem, którym chcę podpiąć go do kompa, gdzie mam problem :/

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...