Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Akali vs Nidalle

Migraj320

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Chciałem sobie kupić postać za 3150PZ, nie wiem co wybrać Akali czy Nidalle.

Prosze o szybką odpowiedź.

Migraj320 ^_^

Opublikowano

Polecam Akali 

-system energii 

-doskoki

-można ją zrobić pod AP/AD czyli tak zwaną hybrydę 

-Kółeczko,gdy w nim jesteś stajesz się niewidzialny,gdy wejdą w nie przeciwnicy slowuje ich to 

-słyszałem też że ma dobry harass z tego swojego sztylecika 

KonikPolny4E_eune_48_1_logo.png

Opublikowano

Osobiście polecam Nidalle. Przy full buildzie dzida z odpowiedniej odległości ściąga na 1 "szczał" . Osobiście nigdy nie miałem na nidalle full builda bo zawsze się albo poddali albo spushowaliśmy do końca  . 3 itemy (400 ap ) dzida bierze po 1000 hp . Na pumie można nawet uciec masterowi kyóry ma odpalonego ulta . Na W (na pumie) można przeskakiwać tak zwane małe ścianki . Jako pierwszy item polecam ci kostur Archanioła, problem z maną jest w pierwszych minutach gry. Nidalle ma także tzw. pułapki które czasem potrafią zabić jakiegoś lowa w krzakach :) . Dziękuje , dobranoc :D

*.*
Lajk mile widziany.

Opublikowano

Wybrałbym Nidale - dlaczego?

+ Poke

+ Heal/Sustain

+ W (Pułapka - niekiedy działa jak ward)

+ 7 skili (Puma)

+ Dobry escape dzięki pasywce

+ Skoki przez ścianki

- Dość ciężka do ogarnięcie

Opublikowano

Nidale, przy full build 1 dzidzia i nie ma adc, dobra jest na supporta ponieważ przeciwnego adc tak z harrasujesz ze to nie porozumienie, na topa mida też dobra widziałem też nidale w jungli dawała rade ganki od 6 miała nawet dobre na 10-20 lvl to nie którzy robią ja pod adc i też i nie najgorzej szło , a jeśli chodzi o akali to możesz iść na topa/jungle/mida nawet jak na feedowałeś przeciwnika przed 6 lvl to po 6 ciśniesz ma też niedike co jest dobre , ale polecam nidale przyjemnie się nią gra

1392118145-U1104615.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...