-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
x_x_Sniper_x_x
x_x_Sniper_x_x
Cześć.
Posiadałem ubuntu, które "bezpiecznie" usunąłem bo coś tam najpierw usunąłem gruba a potem sformatowałem partycję.
chciałem zainstalować ubuntu jeszcze raz (wersję 11.04) lecz w połowie instalacji(tam gdzie wybiera się partycję do instalacji) coś sknociłem bo przez przypadek zamknąłem instalacje, i przyciskiem wyłączyłem komputer. Po ponownym uruchomieniu nie działał ani windows(error no such partition grub rescue) a ubuntu przy próbie instalacji ostrzegało że coś jest z partycjami i może być kloc. ignorowałem błąd i próbowałem zainstalować ( przez całą noc nici ).następnie próbowałem tymczasowo uruchomić ubuntu ale nie wiem już sam czy uruchomił mi się sam terminal czy znowu jakieś linijki błędów. przeczytałem mnóstwo poradników co z tym zrobić. Zacząłem od nagrania na pendrive(nie posiadam mozliwosci wsadzenia płytki w netbooka) windows recovery. W biosie ustawiłem boot na pendriva, wyświetliło mi się abym wyjął urządzenie i nacisnął dowolny przycisk, tak zrobiłem, a następnie znowu pokazał się błąd no such partition grub rescue. znowu nagrałem ubuntu na pena, ale teraz nawet jak biore bootowanie z pendrive, to pokazuje się cały czas ten błąd. Nie wiem już co mam zrobić.
Proszę o pomoc.
Dodam jeszcze że w moim netbooku(acer aspire one 722) znajduje się partycja do przywracania systemu. Otwiera się ją alt +10 w momencie bootowania. Lecz po zrobieniu tego mruga myślnik a potem się zacina i tylko świeci.
EDIT:
Udało mi się spróbować zainstalować/wypróbować ubuntu z pendrive. Skutek -> po paru sekundach ( tego lub tego) ubuntu się zwiesza i nic nie idzie zrobić(kiedyś miałem podobny problem) . Spróbowałem również repair tool na USB, moge uruchomić wiersz polecenia i inne opcje, ale nie wiem co mam zrobić.
https://soundcloud.com/jendrusinsky/sets/trip
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.