Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer się resetuje

MRDawid0702

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu mam problem z komputerem wcześniej było dobrze ale od nie dawna komputer zaczął się sam resetować podczas grania w coś, po zresetowaniu się komputera nie mogę od razu włączyć gry ponieważ mi się po 5 minutach znów zresetuje jak chwilkę posiedzę w internecie a potem włączę grę to później wytrzymuje około godzinę i znów to samo. Nie mam pojęcia co może być źródłem problemu. Ostatnio zamontowałem dodatkowe 4 gb RAM i kupiłem nową kartę graficzną oraz zasilacz.

76561198056293092.png

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zasilacz do wymiany. Temp. TMPIN2 jest trochę zbyt duża, choć może być to błąd czujnika/programu. Pograj w jakieś gry, odłącz komputer od zasilania i podotykaj MOBO (płytę główną), zobacz czy gdzieś nie jest gorąca.

Opublikowano

W załączniku umieściłem ss'a, możecie mi powiedzieć jak to wygląda? 

zasilacz FEL 3 500 ATX, w razie czego jak mam czyscic komputer znaczy sie czym, wystarczy go odkurzyc czy sa jakie s inne sposoby srodki do tego celu

post-587336-0-55917300-1391718526_thumb.png

76561198056293092.png

Opublikowano

Miałem podobny problem i u mnie pomogło czyszczenie całego komputera z kurzu itp. Możliwe jeszcze, że Twój zasilacz nie wyrabia i przy wydajnej pracy poddaje sie lub komputer sie przegrzewa. :)

Najprawdopodobniej to przez to że bardzo długo nie czyściłem komputera ale przed kupnem nowego sprzętu komputer czyściłem tak na prawdę raz na rok i wszystko było dobrze. raczej nie przez to że komputer się przegrzewa ponieważ mam program którym się sprawdza temperaturę, Wyczyszczę i jak się coś poprawi to dam znać.  ;)

76561198056293092.png

Opublikowano

Miałem podobny problem i u mnie pomogło czyszczenie całego komputera z kurzu itp. Możliwe jeszcze, że Twój zasilacz nie wyrabia i przy wydajnej pracy poddaje sie lub komputer sie przegrzewa. :)

Opublikowano

Właśnie wcześniej się pytałem jak to mam czyścić czy odkurzaczem czy są jakieś inne sposoby

Tutaj jest ss z everesta i chcialbym sie zapytac co to jest to TMPIN 2 

post-587336-0-18086600-1391945067_thumb.png

76561198056293092.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...