Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalety i wady lini

mictar50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 3 sezonie grałem na wszystkich liniach. Chce sobie teraz mainować 1 ale nie wiem jaką. Może mi ktoś wymienić zalety i wady mida/top/jungli/adc i suppa? 

Opublikowano

MID

Zalety:

Bardzo krótka linia(może to i być wadą)

najczęściej solo (dobry farm=szybki feed)

krzaki po obu stronach dobre do ganków dla junglera

Wady:

Wymagana Duża umiejętność gry

Jeden błąd a Jungler w drużyny przeciwnej na mas na talerzu

Z Reguły bardzo mocy opór na pushowanie turretów 

Opublikowano

Jungla

Zalety:

-Gigantyczna ilość postaci do gry

-Możliwość pomagania każdej lini - łatwiejsze carrowanie

-To ty władasz smite i to od ciebie zależy czy zesmajtujesz dragon czy też ukradniesz barona ( to może być też i wada jeśli nie robisz tego za dobrze )

-Efektywne outfarmienie przeciwnego junglera pozostawia go bez farmy = często gra 4v5 jeśli przeciwnik tego nie nadrobi

-Oddawanie buffów lub ich zatrzymywanie - to ty o tym decydujesz

-Sam możesz decydować czy podbierasz kile czy też zostawiasz je swoim sojusznikom ( np. jeśli widzisz ze twój toper strasznie lami nawet z dużą przewagą w farmie i w zabójstwach to według mnie lepiej brać te kille dla siebie )

-Szybkie solo smoki na początku gry

-Itemy który pomagają sojusznikom typu solari czy omen

-Kontrola buffów przeciwnika ( wystarczy znać czas respawnu np. niebieskiego golema przeciwnika, stawiasz warda w krzakach i smajtujesz przez ścianę ;)

-Niszczenie wardów ( wiem że każdy może kupić tego trinketa, ale przynajmniej u mnie ta rola w większości przypada junglerowi niż miderowi ;)

-Itemy na golda ( tak, to te które tworzy się z machety )

-Easy carry

-Nie musisz potrafić farmić minionów ponieważ w jungli raczej tego nie ma, no chyba, że pchasz linie

-Dwie drogi wyboru : Każdego junglera możesz zbudować albo pod dmg albo pod hp/armor, wiem że można tak zrobić każdym no ale taki fizz ma raczej jedno przeznaczenie : AP, co prawda na topie też można to robić, ale w jungli działa to na praktycznie każdej postaci, bo znów dla takiego mundo raczej nie rozsądnym pomysłem było by budowanie lizarda

Wady:

-Duża zależność od sojuszników, no chyba, że chcesz brać każdego killa, dużo razy miałem tak, że przycampiłem mojego middera a później okazało się, że przegrał nam gre...

To chyba tyle ;)

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...