Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi

SirAcer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak. Mam problem z minecraftem na paczce huśboxa bo strasznie mi muli wszytko. Tzn, jak się renderuje świat sto spadek fps jest do mniej niż 10 i się poprostu nie da grać. Optifine mam na ustawieniach żeby było jak najwięcej fps. Troszkę to zmniejszyło lagi ale dalej są. A komputer mam doby. Intel pentium D 3,40Ghz 2 rdzenie. Grafika AMD Radeon Hd 7700 Series, 4 Gb ramu. 64 bit system 7 Enterprise SP1. Tylko mam dysk słaby Bo serial ATA 160gb I zastanawiam się czy to nie myli mi przez dysk bo np grid 2 bardzo muli ale wiem ze to przez dysk. Jakby ktoś wiedział jaka przyczyna tych lagów jest to proszę o podpowiedz co mam zrobić żeby nie było. Na pewno wiem że to bardziej muli przez te mody bo na czystym też przymula ale mniej. W każdym razie proszę o radę.

Opublikowano

Hmm czy ja wiem czy taki dobry ten twój komputer. Nwm w każdym bądź razie pobaw się w optifinie np. wyłącz animacje ,zmniejsz render distance itp.

Opublikowano

zmieniane wszystko było . prawie wgl nie tnie na tiny ale tak się nie da grać dobrzy by było jakby się nie cięło na normal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...