Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

S3 vs LG Nexus 5 - który wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej, zastanawiam się, który telefon wybrać. Podajcie wady i zalety obu oraz jeśli ktoś ma to opinię codziennego użytku :)

Opublikowano

Nie pomyliłeś się? Chodziło Ci chyba o Samsung Galaxy s4, a nie o s3. Tylko s4 może w jakiś sposób konkurować z Nexem 5 ;). Nexus 5 nie posiada slotu na karty SD i wymiennej baterii, co dla Ciebie może okazać się problemem, we wszystkim innym Nexus jest lepszy. Oboje mają Adreno 320, 2 GB ramu, jednak Nexusik ma Snapa 800. Dodatkowym atutem dla Nexusa są aktualizacje prosto od Googla, będziesz mieć zawsze aktualny system przez co najmniej dwa latka (tyle zapewnia Google). Warto wspomnieć również o tym, że aktualizacja Galaxy s4 wprowadza Knoxa, pewnego rodzaju "zabezpieczenie", które utrudnia zabawę  w instalowanie nowych romów/kerneli.  Szczerze mówiąc w dzisiejszych czasach system Android został na tyle rozwinięty, ludzie zrobili na niego tyle custom romów, że czego byś nie wybrał będziesz zadowolony.

oudcdy.jpg

/

Opublikowano

Moim zdaniem Nexus5. Kogo w dzisiejszych czasach powinna interesować wymienna bateria(taka bateria spokojnie będzie dobrze sprawowała 2-3 lata a po takim czasie nawet jak padnie to nic nie szkodzi ponieważ ten telefon po tylu latach nie będzie nic warty przy dzisiejszej technice)

Jak dla mnie taka konstrukcja jest lepsza.Slot Kart też raczej zbędny bo 32 GB wystarczy " Normalnemu" użytkownikowi.

Jeszcze jedno co wyróżnia telefony z serii Nexus to zajebisty wygląd 

Opublikowano

yyy, sorry - myślałem o samsungach a chodziło mi o htc one ;)

W tej cenie możesz kupić Xperie Z1 i to by był najlepszy wybór.Jeżeli już masz wybrać między tymi dwoma to chyba Nexus5 będzie lepszy 

Opublikowano

W tej cenie możesz kupić Xperie Z1 i to by był najlepszy wybór.Jeżeli już masz wybrać między tymi dwoma to chyba Nexus5 będzie lepszy 

Nie patrz cenowo, bo biorę telefon w abonamencie, a xperie mnie raczej nie interesują :P

Dzięki, wybiorę Nexusa 5 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...