Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadome śnienie

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieliście kiedyś świadomy sen? Macie jakieś sposoby na jego wywołanie? Co w nim przeżywaliście ?

Ja ostatnio sobie przypomniałem, że jak byłem przedszkolu ( dawno temu ) i nauczyciel zapytał się nas jakie mamy sny, to powiedziałem, że przed snem myślę o tym, o czym chciałbym śnić i doskonale pamiętam sen o tym. Do tego pamiętam kilka snów, bardzo realistycznych z tamtego okresu. A wy, co sądzicie o LD? 

21515.jpg

Opublikowano

LD próbuję osiągnąć od roku, może nawet więcej, ale nigdy go nie miałem. Codziennie próbuję osiągnąć świadomy sen, nawet wczoraj, ale coś u mnie brakuje - umiejętności zapamiętywania snów ze szczegółami i motywacji. Niby prowadzę dziennik snów, ale nie mam czasu ich zapisywać z rana, bo muszę szykować się do szkoły, a gdy wrócę to pamiętam tylko jakieś urywki, przebłyski jakby mi pamięć wyczyszczono. Techniki? Pfff znam ich bardzo dużo. Gdy dowiedziałem się o takim czymś jak ld to przestudiowałem wszystkie bardziej znane strony i fora o tym. Co sądzę o ld? Myślę, że musi to być zajebiste uczucie mieć taki świadomy sen, ale ja chyba się poddam i zostanę przy życiu przyziemnyn, a nie sennym :/

PS. Ten temat był wałkowany dziesiątki razy ;)

Opublikowano

Czytalem tez wiele o tym i doszlem do wniosku, ze na to trzeba miec w sobie duzo samozaparcia, ktorego mi niestety brakuje.

Opublikowano

Zapamiętanie snów jest to naprostsza sprawa, jeszcze jak w to się bawiłem praktycznie co sen wszystko pamiętałem, co do samego LD wszystko z czasem przyjdzie o ile będziesz dążył do celu.

Opublikowano

Kiedyś prowadziłem dziennik snów przez około 2 tygodnie i przez ten czas zacząłem zapamiętywać po kilka snów za każdym razem ze szczegółami, więc to działa. Ale świadomego snu nie miałem w tym okresie, zbyt szybko zrezygnowałem z zapisywania snów.

Opublikowano

Kiedys sie w to bawilem. Pamietam dzienniki snow jakies powtarzanie przed snem i raz sie udalo.... ale potem mi sie znudzilo to. Nie mam jakos checi cwiczyc zeby go uzyskac. Ale przezycia trzeba przyznac sa genialne. Wszystko sie wydaje takie realistyczne... jesli masz checi to mozesz sprobowac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...