Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Audiobook - co o nim sadzicie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1.Co sadzicie o audiobookach ?

2.Czy wg was są one dobre ? 

3.Czy dzieki nim mozna zapamietac i zrozumiec ksiazke tak jakby sie samemu czytalo ?

Nienawidze czytac ksiazek.Musze przeczytac Pana Tadeusza a patrzac na ilosc stron zygac mi sie chce.Audiobook trwa okolo 8h.Co sadzicie o nim ? 

ie068n.jpg
Opublikowano

Jak dla mnie audiobooki nie są dobre, ponieważ musisz być wsłuchany w tekst żebyś wiedział o co chodzi, a często człowiek odpływa myślami i okazuje się, że nic nie zapamiętał. Jeśli potrafisz się skupić na dwóch rzeczach na raz lub nie dopłynąć to spoko, a jeśli nie to odpuść sobie.

Opublikowano

1.Co sadzicie o audiobookach ?
2.Czy wg was są one dobre ? 
3.Czy dzieki nim mozna zapamietac i zrozumiec ksiazke tak jakby sie samemu czytalo ?

Nienawidze czytac ksiazek.Musze przeczytac Pana Tadeusza a patrzac na ilosc stron zygac mi sie chce.Audiobook trwa okolo 8h.Co sadzicie o nim ? 

Najlepiej żeby osoby, które nie przesłuchały w życiu ani 1 audiobooka się nie wypowiadały, bo nie mają po prostu pojęcia o czym mówią.

1-2  Audiobooki są dobre, wyostrzają wyobraźnie, polecam Ci słuchać w godzinach wieczornych tj. zgrywasz sobie na np. telefon i słuchasz około 3 godzinek leżąc w łóżku.

3. Tak, wystarczy się skupić i mieć spokój, wtedy łatwiutko zapamiętasz każdy szczegół.

Opublikowano

Przy audiobook'ach trzeba być wybitnie wręcz skupionym, żeby coś zrozumieć i zapamiętać. No i trzeba umieć wytrzymać przy lektorze. Ja nie umiałem... I zasypiałem. Toteż preferuję papier nade wszystkie inne rodzaje książek.

Audiobooki są dobre, wyostrzają wyobraźnie

Normalne książki również...

Nienawidze czytac ksiazek.Musze przeczytac Pana Tadeusza a patrzac na ilosc stron zygac mi sie chce. 

Największe twoje osiągnięcie w lekturze to pewnie przekartkowanie 16-kartkowego zeszytu, skoro książka o 300 stronach wzbudza u ciebie sensacje żołądkowe?

1567846744.png
Opublikowano

Zależy od tego jak odbierasz informacje. Jeżeli jesteś słuchowcem to może okazać się świetny pomysł, ale według mnie zwykła książka lepsza. ;)

*Fajna sygnatura*

Opublikowano

Jak grać w grę i przeczytać książkę? AUDIOBOOK. Jak chcesz żeby zostało Ci coś w pamięci, to wycisz grę.

Opublikowano

Najlepiej żeby osoby, które nie przesłuchały w życiu ani 1 audiobooka się nie wypowiadały

Haha zabawny jesteś. Myślisz, że gdy zamyślisz się (co jest bardzo łatwe przy słuchaniu audiobooka) i np. będziesz myślał jak Ci minął dzień, albo porozmyślasz o planach na weekend to w magiczny sposób zapamiętasz co nudny i powolny głos lektora gadał przez (przykładowo) pół godziny. No chyba nie. Raczej Ty nigdy nie przesłuchałeś anie jednego audiobooka w życiu, a osoba która czyta książkę na pewno zapamięta o wiele lepiej fabułę i więcej szczegółów niż osoba która prze(spała)słuchała.
Opublikowano

Haha zabawny jesteś. Myślisz, że gdy zamyślisz się (co jest bardzo łatwe przy słuchaniu audiobooka) i np. będziesz myślał jak Ci minął dzień, albo porozmyślasz o planach na weekend to w magiczny sposób zapamiętasz co nudny i powolny głos lektora gadał przez (przykładowo) pół godziny. No chyba nie. Raczej Ty nigdy nie przesłuchałeś anie jednego audiobooka w życiu, a osoba która czyta książkę na pewno zapamięta o wiele lepiej fabułę i więcej szczegółów niż osoba która prze(spała)słuchała.

Śmiechłem. Z książkami jest tak samo, czytam i nie wiem co było na poprzedniej stronie. czytanie książek jest chujowe

ps to prawda

129699016383.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...