Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kareshi Kanojo no Jijou (Kare Kano)

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kare Kano

1391473218-U275536.jpg

Opis

Yukino to dziewczyna, która robi wszystko na pokaz. W szkole jest perfekcyjną uczennicą, ale jej prawdziwa natura wychodzi w domu, gdzie jest leniwa, próżna i zazdrosna. Nadal trwałaby w samouwielbieniu, gdyby nie nowy kolega z klasy, który nie tylko okazał się od niej lepszy, ale odkrył też jej tajemnicę.

Mimo roku produkcji do kreski anime przywykłem już po pierwszym odcinku, każdy kto oglądał GTO czy inne podobne

starsze tytuły nie będzie miał żadnego problemu z oglądaniem tego anime.

Kreska nie ma znaczenia jeśli anime jest świetne !!!

Rok produkcji: 1998

Gatunek: Dramat, Komedia, Romans

Tematyka: Okruchy życia, Szkolne życie

Status: Zakończone

Moje uznanie:

Sama historia anime nie wydaje się być zaskakująca niby zwykły romans a jednak.

Już na wstępie powiem że nie zobaczymy tutaj oklepanych motywów z dzisiejszych romansów jak wycieczki

do gorących źródeł, festiwale szkole i inne tego typu pierdoły pojawiające się w większości nowych produkcji i nie tylko.

Co mnie urzekło najbardziej w tym anime ? Oryginalność bohaterów jak i ich charakterów które są naprawdę świetne

i rzadko spotykane. Same perypetie bohaterów jak i fabuła o ile tak to można nazwać w romansie są ciekawie prowadzone

i wciągające, pewnie myślicie że to kolejny romans ckliwie prowadzony z nieśmiałością bohaterów i pocałunkiem w ostatnim

odcinku ? Tutaj wszystko poszło o wiele szybciej co już czyni to anime jednym z niewielu i wyjątkowym pod tym względem.

Kolejna ważna rzecz to komedia która mimo swojej prostoty czasem potrafi tak zaskoczyć że nie raz wybuchłem śmiechem.

Zapomniałem wspomnieć o świetnym audio którego nie usłyszycie nigdzie indziej, jedyne co mógłbym zarzucić temu anime

to słabe tła i ewentualnie kreska jednak mi ona wgl nie przeszkadzała.

Podsumowując:

Fabuła - 9/10

Postacie - 12/10

Audio - 11/10

Komedia - 9/10

Kreska/Tła - 8/10

Jak widzicie ja znalazłem kolejną perełka to czy wam się spodoba zależy od waszego gustu oraz podejścia, myśle jednak

że prawdziwi fani tych gatunków się nie zawiodą, a od dziś ta pozycja staje się obowiązkowa.

Mówię to ja naczelny krul i wlatcy działu anime zaraz po aspie xDDD

Online w HD

http://www.anime-shinden.info/2009/09/07/kare-kano-online.html

edit: PS piszę to o drugiej w nocy więc jak walnąłem jakąs gafe miejcie litość, ocena nadal adekwatna niezależnie od godziny !!!

NJxbd4x.png

Opublikowano

Według mnie jeśli chodzi o romanse mamy tutaj zdecydowanie oryginalne anime.

edit: dodam jeszcze że ep 14 i połowa 15 to powtórka z całej serii w skrócie ale od połowy 15 już rusza normalnie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Kiedyś próbowałem obejrzeć tą produkcję Gainaxa i muszę powiedzieć, że okazało się to niemożliwe, a 99 procent anime, które zacznę to oglądam do końca. : )

Jak dla mnie to strasznie nudny romans i mam tu na myśli sposób konstrukcji odcinków plus zachowania postaci. Są nudne i nieciekawe. Wizualnie też bardziej zniechęca niż zachęca.

Opublikowano

Zależy od gustu, aczkolwiek dla mnie to anime powinno mieć 18 epów bo to co się dzieje dalej to już... Mimo wszystko mnie urzekło i się spodobało przy tym syfie co teraz wychodzi.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ja tam w ogóle nie przepadam za romansami i wolałbym, żeby romans był tylko jednym z elementów danego anime, a nie czymś najważniejszym (coś jak w SAO).

Opublikowano

up co ty gadasz > ? w sao to romans stał się głównym wątkiem ... aż do końca serii

za to anime się nie chwycę tak jak tu kilka osób powiedziało co to za romans z jednym pocałunkiem + na końcu serii ? bycz please

rmoiyq.png

Opublikowano

up co ty gadasz > ? w sao to romans stał się głównym wątkiem ... aż do końca serii

za to anime się nie chwycę tak jak tu kilka osób powiedziało co to za romans z jednym pocałunkiem + na końcu serii ? bycz please

Kurwa ja napisałem że tego tutaj właśnie nie ma i jest to o wiele szybciej i o wiele więcej o to mi chodziło. LUDZIE CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM.

Mój cytat pierwszy post:

"pewnie myślicie że to kolejny romans ckliwie prowadzony z nieśmiałością bohaterów i pocałunkiem w ostatnim odcinku ? Tutaj wszystko poszło o wiele szybciej co już czyni to anime jednym z niewielu"

NJxbd4x.png

Opublikowano

Tak naprawdę to dla mnie te pierwsze 10 epów było naprawdę b.dobrych póżniej kilka było dobrych ale końcowe ehh... jednak spokojnie tam związek trwał i trwał już, chodzi o to że nudne były te ostatnie po prostu i tyle.

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...