Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań dotyczących WoWa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema, postanowiłem od nowa rozpocząć moją przygodę z wowem, mam kilka pytań :

1.Co się stało że rafów na allegro już nie ma ?

2.Skoro nie ma rafów to jest jakaś tańsza forma abonamentu ?

3.Który polski prywatny serwer jest najlepszy do nauki gry w wowa ?

PS. Jeżeli ktoś chce nauczyć mnie grać w wowa to proszę zgłosić się na pw, mam 16 lat i kiedyś już grałem w wowa, ale ciężko mi go ogarnąć.

Edytowane przez BonieQ

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

Siema, postanowiłem od nowa rozpocząć moją przygodę z wowem, mam kilka pytań :

1.Co się stało że rafów na allegro już nie ma ?

2.Skoro nie ma rafów to jest jakaś tańsza forma abonamentu ?

3.Który polski prywatny serwer jest najlepszy do nauki gry w wowa ?

PS. Jeżeli ktoś chce nauczyć mnie grać w wowa to proszę zgłosić się na pw, mam 16 lat i kiedyś już grałem w wowa, ale ciężko mi go ogarnąć.

1. Blizzard wprowadził nowe ograniczenia jeżeli chodzi o system Recruit a Friend (RAF), co przekreśliło możliwość w miarę bezpiecznego i stabilnego doładowania za grosze (~18zł miesiąc). Jak najbardziej w grze ten system istnieje, jest to jedynie cios wymierzony w nielegalnych handlarzy.

Obecnie możesz wykupić xRaf, jednak za ~18 zł dostajesz 4 kody , które trwają od 1 godziny do 7 dni, sprzedający nie gwarantuje, że ten kod będzie działać 30 dni. Sam kupowalem to kilka razy ze względu na brak pieniędzy na prepaid, pierwszy raz 3 kody trwały każdy po mniej niż 3 godziny. Później 4 i 5 które kupiłem potrzymały 2-3 dni, lecz po tym czasie konto zablokował Blizzard. Udało mi się odblokować, lecz potrzebujesz wszystkich danych do tego, takich jak odpowiedź na sekretne pytanie itp. Nie wiem jak to wygląda o drugie takie zablokowanie, sądzę, że już na zawsze.

2. Jeżeli chodzi o formę tańszą to wyłącznie musisz namawiać kolegów by zaczynali grać z Tobą, dajesz im wtedy zaproszenie na maila do gry i zostajecie w systemie RAF. Masz profity za to, że on doładuje czy kupi starter pack. 30 dni gry. Kolejną sprawą jest kupno prepaidów za golda w grze, stoją na BLu około po 55 tysięcy. Jeżeli potrafisz dobrze zarobić to jest to kwestia do 2 tygodni na prepaid 60 dni.

3. Na serwerze prywatnym nie nauczysz się gry w wowa, masz tam tylko słabą namiastkę. Jeżeli ktoś chce grać, to to 35 zł na tą startową paczkę z allegro to praktycznie żaden wydatek. A masz tam dodatki oprócz tylko pandy + 30 dni gry gratis. Odrazam serwery prywatne jeżeli chodzi o pierwszą przygodę. Dla zabawy kiedyś tak, lecz tylko i wyłącznie global. Prywat to nawet nie 50% globala.

Opublikowano (edytowane)

Szkoda że nie ma tych rafów. Nie wiem czy będzie mnie stać na tak duży wydatek, i nie wiem czy naucze się tak grać w tą gre żeby sprawiała mi ona przyjemność, bo jak ostatnio próbowałem to ciężko mi było ogarnąć wszystkie elementy w tej grze, obecnie pobuszuje sobie do 20 lvl.

Mam jeszcze pytanko, czy te Battlechesty zawierają również dodatek Cataclysm ? 

To jest ukryta treść, proszę
Edytowane przez Betros

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

Co do serwera prywatnego to polecam Ci Sunwell.pl  :)

Naprawdę żadnych bugów wszystko śmiga co najważniejsze naprawdę odwzrowanie globala na wysokim poziomie. 

''Ćpam życie całe życie - jest po prostu kurwa zajebiście''

tzRj48l.png

Opublikowano

Może spróbuje na tym Sunwellu, kto wie ...

Naprawdę serwer polecam. :) 

A jak wbijesz do nich na TS'a to się uśmiejesz bardziej niż z dyplomatycznych wywodów FuBu 

''Ćpam życie całe życie - jest po prostu kurwa zajebiście''

tzRj48l.png

Opublikowano

Szkoda że nie ma tych rafów. Nie wiem czy będzie mnie stać na tak duży wydatek, i nie wiem czy naucze się tak grać w tą gre żeby sprawiała mi ona przyjemność, bo jak ostatnio próbowałem to ciężko mi było ogarnąć wszystkie elementy w tej grze, obecnie pobuszuje sobie do 20 lvl.

Mam jeszcze pytanko, czy te Battlechesty zawierają również dodatek Cataclysm ? 

http://allegro.pl/world-of-warcraft-battlechest-24-7-automat-i3938601461.html

W skrócie akurat ten nie . Ja polecam strone

To jest ukryta treść, proszę

Kod dostałem po paru minutach .

Czo ten moderatorełe. 

Battlechest daje teraz dostęp do wszystkich dodatków prócz Mists of Pandaria (czyli do Cataclysmu włącznie). Nie ma znaczenia, czy stary, czy nowy - przynajmniej nie miało w przypadku mnie i znajomej. 

Serwery Prywatne mijają się z celem grania w WoWa - wydatek 45 zł/mies. to nie jest gigantyczna kwota, a jakość gry na serwerze prywatnym ma się nijako do globalnych. Swoją drogą - zapraszam na Argent Dawn, gildia The Aspects po stronie hordy. 

Opublikowano

To prawda.

Blizzard rozszerzył Battlechesta do Cataclysmu.

Co do pytań.

Blizzard wprowadził ograniczenia do RAF, gdyż zauważył że ludzie nim handlują. Teraz bezpiecznie expić na RAF się nie da. RAF też nie wpływa na to, czy abonament jest tańszy.

Co do privów. One są traktowane jako demonstracyjne wersje WoWa, co brzmi śmiesznie. :D Ale taka jest prawda.

Opublikowano

To prawda.

Blizzard rozszerzył Battlechesta do Cataclysmu.

Co do pytań.

Blizzard wprowadził ograniczenia do RAF, gdyż zauważył że ludzie nim handlują. Teraz bezpiecznie expić na RAF się nie da. RAF też nie wpływa na to, czy abonament jest tańszy.

Co do privów. One są traktowane jako demonstracyjne wersje WoWa, co brzmi śmiesznie. :D Ale taka jest prawda.

Tak tylko korygując delikatnie to o RaFach:

RAFy działają. Działają bardzo dobrze, dwa miesiące temu zaprosiłem dziewczynę do gry i znajomego - oboje do teraz grają, mamy dalej 3x exp.

Jedyne ograniczenia jakie wprowadził Blizzard, to osoba która zaprosiła kogoś do gry dostaje dodatkowy miesiąc gry PO tygodniu od kupienia przez osobę zaproszoną prepaida.