Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program zmieniający kolejność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. WIem że zaraz mnie zniszczycie no ale cóż. :D Mam prośbę czy moglibyście stworzyć prosty program który zmieniał by kolejność słówek kolega nauczyciel ostatnio wspominał że coś takiego przydało by mu się przy układaniu kartkówek chodzi mi o to że np wpisuje w kolumnach słowka typu a b c d. A ten program zmienia kolejność losowo np b a d c i daje wydrukować to na kartke z góry bardzo dziękuje

piotr662.png

progskeet-banner.jpg

NIE PRZERABIAM KONSOL PS3!!!!

Opublikowano

Co do kolejności losowej poczytaj o losowaniu, rand i srand na cpp0x.pl

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Na tym forum nie dajemy gotowców. Nakierowywujemy na rozwiązanie zadania albo pomagamy w rozwiązaniu problemu

3587513.png

Opublikowano

wiem wiem że tak jest ale ja w tym temacie kompletnie zielony a chciałem przysługe zrobić koledze bo to mu bardzo pomogło w kształceniu języka angielskiego tzn w katowaniu uczniów kartkówkami :D:D a jak już mam jakoś sam do tego dojść to powiedz mi jak to najłatwiej zrobić to jakoś sobie poradzę :D moooże :D

piotr662.png

progskeet-banner.jpg

Opublikowano

Jeśli zwykły format txt wystarczy to std::shuffle i proste IO będzie wystarczające.

Wczytujesz (std::cin) np. po 4 linijki (nie wiem ile będzie) do jakiegoś kontenera i puszczasz na nim std::shuffle. Wynik wypisujesz na wyjscie (std::cout)

Program odpalasz z wiersza poleceń przekierowując strumienie

np

program.exe < in.txt > out.txt

Opublikowano

ahaaaa.. :D okej nic z tego nie rozumiem ale wpisze to w google to pewnie wyskoczy dzięki za pomoc :) plusy lecą wam wszystkim czy co tu jest :)

piotr662.png

progskeet-banner.jpg

Opublikowano

Jeśli zwykły format txt wystarczy to std::shuffle i proste IO będzie wystarczające.

Wczytujesz (std::cin) np. po 4 linijki (nie wiem ile będzie) do jakiegoś kontenera i puszczasz na nim std::shuffle. Wynik wypisujesz na wyjscie (std::cout)

Program odpalasz z wiersza poleceń przekierowując strumienie

np

program.exe < in.txt > out.txt

Myślałem nad losowaniem liczby i według niej wypisanie odpowiedniej tablicy, ale ok ;) Przy okazji, odpowiesz na pytanie zadane przeze mnie w moim temacie? Dot. struktur.

A do tego jaki problem nauczycielowi jest zamiana bez programu? Powiedziałbym nawet, że bez programu by to było efektowniejsze i szybsze. Wpisywanie odpowiedzi do .txt w celu wymieszania ich, bezsens...

3587513.png

Opublikowano

jak panowie jednak namyślą się coś takiego na szybko skrobnąć fajnie żeby tych tabelek do wpisywania było z 8 to bardzo bym podziękował ja już muszę lecieć dzięki jeszcze raz za pomoc :)

piotr662.png

progskeet-banner.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...