Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Streaming Lol'a !

Shejku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam 2 pytania.

Po 1 :

Czy to łącze pozwoli na streamowanie ? Jeżeli tak to w jakiej jakości będę mogł nadawać i przy jakiej ilości widzów

http://www.speedtest.pl/test/78275524

Po 2: Pytanie asekuracyjne

Ile FPS będę miał na streamie z takim sprzętem + lol odpalony na 21 calowym dodatkowym monitorze w rozd. 1680 x 1050 ?

http://www.x-kom.pl/p/161469-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y510p-i7-4700mq-8gb-1000-dvd-rw-gt755m.html
Opublikowano

Nie wyświetla się test łącza zrób na czymś innym.

@top

Do SAMEGO płynnego streamowania musisz mieć oprócz neta dobry dysk, procek i kartę. O ile procesor powinien dać radę to karta już nie wiem, nie chcę cię wprowadzać w błąd bo nie znam możliwości GTX755 ale jeśli masz fundusze skłaniałbym się do mobilnej 760'tki. Druga kwestia jest taka - czy jak będziesz streamował to będziesz miał obraz na obu monitorach czy tylko na 21"? Jeśli na obu karta musi rozdzielać na oba monitory a to wprawi ją w hmm obroty co może odbić się na płynności. Wrzuć najpierw test łącza na coś innego wtedy można osądzać.

@edit

Na początku masz wymagania ogarnij sobie

Opublikowano

Na stream to jakiś +/- 2MB up'a musisz mieć, a co do sprzętu spokojnie te 60FPS na strumyku wyciągniesz.

Ps. Widzowie nie zależą od sprzętu lub uploadu.

Veni, vidi, vici.
U mirin' brah?
Zyzz!

Opublikowano

Laczę już jest a co do streamowania to na 21" będzie lol z trybie okienkowym a w monitorze z laptopa czat z twitcha jakaś muzyka etc a obraz tylko z lola.

@Up słyszałem że ilość uploadu pozwala na daną ilość widzów bo np potem się zacina jak dużo widzów mały upload

Czemu mówisz że karta słaba ? Dość wysoko w rankingu + mogę ją zrobić w SLI ale narazie brak funduszy ;)

Opublikowano

@Ref

Mógłby ktoś jeszcze fachowym oczkiem zobaczyć co i jak ? Chciałbym jakieś dokładniejsze dane ile osób pociągnę bez lagów etc ;) Daje plusiki

Opublikowano

Co do internetu. Wysyłanie masz trochę słabe. Raczej nie powinno być problemów z odbieraniem filmiku, ale co do jakości przetwarzania kłóciłbym się. 480p to jest wartość bez ścinek, a 720p ze ścinkami.

Lapek jest dobry, ramów mu nie brakuje, procesor dobry.

8372383248.png
Opublikowano

Czyli taki lol na 60fps'ach pójdzie w 480p ? No ok dzięki za info ;)

A to jeszcze 2 pytanko żeby nie otwierać nowego tematu.

Jaki program polecacie do streamu ? Najlepiej darmowy ale dajcie też nazwy tych płatnych jak są jakieś super ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...