Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brąz Player - Jak z tego wyjść ?

Matiixd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanoo, otóż od kilku dni mam duży problem, otóż grając chyba już ponad 100 rankedów jestem nadal w B2, a najlepsze jest to że zawsze uzbieram 90+ pkt i potem przegram mecz lub nawet dwa. Gram zazwyczaj na ADC i mam takie pytanie, na jakiej linii najlepiej carruje się grę I jaką postacią ? . Na pewno pojawiło by się pytanie o farmę więc, zawsze mam +100 farmy w 15 min ale nie zrobię nic jak mój prawie cały team feeduje albo Afkuje ... Możecie mi wierzyć czy nie ale ja wiem co ja mówię .

Opublikowano

Kiedy zaczniecie usuwać takie tematy? Powinien posjc warn dla autora, uzyj szukajki...

Topic: Nauczysz się grac to wyjdziesz.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

1. Graj duo.

2. Myśl pozytywnie , nie traktuj tej gry jako swój główny cel w życiu.

3. Jeśli zamierzasz grać jakąś postać od początku , wybierz coś z mety . Będzie ci łatwiej.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Nic na to nie poradziwsz lol jest taką grą,że samemu cięzko wygrać.

Samemu jest łatwiej niż z teamem czasami...

@Topic

Moge ci opisać co powinieneś robić na moim przykładzie... Sam w sezonie 3 byłem brąż 5 skończyłem w silver 4... Jak? Mainowałem mida i supporta...

Wymainuj linie i oraj tyle mid albo top

graphic.png

Opublikowano

Miałem takiego kolegę co wyszedł z bronzu do plat

Każdy brąz ma taki słodki sen, że uda się przebyć drogę do challengera, ale ten pierwszy etap wydaje się najtrudniejszy. Wyjście z brązu nie jest łatwą rzeczą na początku, głównie dlatego że się dopiero uczysz grać, raczej nie ma nikogo kto siedzi dłużej niż pół roku w brązie (no chyba że nie gra). Kwestia czasu i ogrania, nauczysz się parę sztuczek i jakie błędy Cię zabijały - prędzej czy później, ale się nauczysz. Wiele osób nie umie carrować, ale po prostu nie zasługują na to co tam się dzieje, bo to paranoja. Sam jestem jedną z nich, jednak na dniach najpewniej wydostanę się z piekła tylko po to by wejść do większego.

Tak czy siak, licz na szczęście - jeśli będziesz się pilnował żebyś nic nie spieprzył, będzie dobrze.

No i najprostsza, ale chyba najważniejsza porada - graj dla gry. Serio pomaga.

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

E tam, pierdolenie że się nie da wyjść. Dzisiaj poszedłem na koncie kolegi (Bronze 4 w sezonie 3, teraz zresztą też dobiera mu same brąziki notabene) i miałem team wyzywających się polaczków-dzieciaczków. Nie było ADC, supporta, jungler z jakimiś runkami z kosmosu i feedujący wukong. Dodatkowo Kata poszła AFK bo miałem picka przed nią więc sobie wziąłem Yasuo. Czyli krótko mówiąc było 1v5. I wygrałem. Wystarczy trochę skilla i chęci, coś 20/10 (jakoś tak skończyłem) na koniec. Wynik może nie jakiś najlepszy no ale cóż, wycarrowałem grę sam. Jaki z tego wniosek? Musisz umieć grać i to tyle... Sam w brązie siedziałem dobre pół roku aż zabrałem się za siebie. Wyszedłem do silvera i prawie doszedłem do golda, prawie bo w dniu resetu zabrakło mi jednej gry aby zostać awansowanym do golda...

Na koniec, polecę Ci champy z potencjałem do carrowania:

- Tak jak już mówiłem - Yasuo. Ogarnij go i zniszczysz to stado bezmózgich yeti.

- Jax - wiadomo...

- Jinx, Lucian - ta pierwsza mocne CCki na linię, global ult, 2 zasięgi

- J4/Heca do jungli <--- tu polecam jak grasz duo z ogarniętym kolegom. Ty bierzesz jungle on ADC/APC i robicie grę. Z doświadczenia wiem że działa.

No, to by było na tyle. Trzymaj się stary, powodzenia w wychodzeniu ;)

Opublikowano

też nie mogłem wyjść z brązu przez pewien okres, gdy zaczynałem grę ale potem jak nabrałem trochę doświadczenia i mecze było bardzo łatwo samemu wygrać, obecnie jestem w goldzie a brąz miałem w wakacje.

polecam grać postaciami na midzie, szczególnie tymi którymi możezs samemu wyccarować całą gre, polecam bardzo KATARINĘ, TRYNDAMARE w sumie idź na mida, złap feeda na linii i roamuj a potem jest to łatwe do wygrania, ostatnio grałem na koncie kolegi brąz1 mecz to zrobiłem 25:5 + penta katą więc to tylko kwestia wprawy

Opublikowano

Polacy to są aroganci, zawsze wszyscy inni są winni tylko nie oni. Sam siedze w brązie 3 i nie narzekam, a to dlatego, że zrozumiałem swoje błędy. Po pierwsze all ignor na start, masz pingi, dwa pełna koncentracja na grze, nigdy nie pickuj contry, jeżeli nie potrafisz nią grać, graj only mid i jungla, wybierz sobie po 2-3 postacie na te dwie pozycje i je opanuj, flame=lose, jeżeli cały czas przegrywasz zrób sobie przerwe i spróbuj na drugi dzień, możesz grać duo, 70creepów w 10 min, rób własne buildy, nie kieruj się jakimiś zjebanymi stronami, graj postaciami z dużą ilością Aoe, oddawaj fragi, musisz mieć chociaż 2 strony na runy porządnie zrobione, spróbuj grać kontrowersyjnymi pickami, ludzie często nie potrafią ich contrować. Jeżeli stosujesz się do moich porad i nadal nie potrafisz się wybić nie zasługujesz na wyższą dywizjie.

Opublikowano

Graj jungle wpadaj na gangi i oddawaj kille swojemu taemowi im więcej killi oddasz tym większa szansa że ten ktoś wygra grę, adc nie istnieje bez supporta więc pickuj go często bo to supp cerruje adc w early, żeby ten mógł sam kosić w late, nie kłóć się ze swoim teamem nie wyklinaj bo to nie pomaga tylko pogarsza sytuacje, używaj pingów to najlepszy sposób do szybkiego porozumiewania się i zawsze stawiaj wardy

39052_zps71e43729.png

Opublikowano

Polecam grać na midzie, najlepiej postacią Akali (jak nauczysz się nią grać wyjście z brązu nie będzie problemem)

w 3dni z brązu IV jestem już w brąz II

Dlaczego Akali jest dobra?
W 1sec. może zjeść przeciwnego apc lub adc i przy czym pozbawić przeciwny team porządnego dmg i możliwości wygrania tf.

żeby nie było że pisze jaka to Akali jest op itd. ale jak nauczysz się nią dobrze grać to będziesz spokojnie carrował sememu.

SS:
rQxf.png

Filmik: (z sezonu 3) aktualnie innego nie mam :(

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

Spróbuj pograć duo uwaga: GP malph na bocie. ^^ Skoro carrujemy tym na duo silver to w brązie będzie zamiatać :_; Linii nic nie przeżywa, zbyt chory poke, na 6 poprostu wjazd i double. Teamfighty rozpieprzasz bo pół hp z Q całemu enemy teamowi. Tylko takie łamanie mety powoduje spiny kretynów w queue, uwaga.

QQ silver op (90% win ratio GP atm) ;v 17/3 było i pare innych podobnych gier, można powiedzieć że gg easy. Taki dowód na to, że zgrany botlane może rozwalić grę, no matter what.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Ja Ci powiem, ze mi najlepiej sie wychodzilo z brazu fiora. Na 8 gier rozegranych nia 8 zwyciestw:) Latwo niestety mozna ja skontrowac, ale w bronzie ludzie nawet o tym nie mysla;)

Opublikowano

Polacy to są aroganci, zawsze wszyscy inni są winni tylko nie oni. Sam siedze w brązie 3 i nie narzekam, a to dlatego, że zrozumiałem swoje błędy. Po pierwsze all ignor na start, masz pingi, dwa pełna koncentracja na grze, nigdy nie pickuj contry, jeżeli nie potrafisz nią grać, graj only mid i jungla, wybierz sobie po 2-3 postacie na te dwie pozycje i je opanuj, flame=lose, jeżeli cały czas przegrywasz zrób sobie przerwe i spróbuj na drugi dzień, możesz grać duo, 70creepów w 10 min, rób własne buildy, nie kieruj się jakimiś zjebanymi stronami, graj postaciami z dużą ilością Aoe, oddawaj fragi, musisz mieć chociaż 2 strony na runy porządnie zrobione, spróbuj grać kontrowersyjnymi pickami, ludzie często nie potrafią ich contrować. Jeżeli stosujesz się do moich porad i nadal nie potrafisz się wybić nie zasługujesz na wyższą dywizjie.

To nie tylko polacy, bo w tym przypadku to niemcy tak samo płaczą a może nawet gorzej. :P

@Top: Graj, graj i jeszcze raz graj a wyjdziesz. :)

Opublikowano

w sezonie 3 mialam braz IV , teraz po 10 rozegranych przydzielilo mnie do braz II a teraz jestem braz I, gram supportem, bo nigdy nie ma walki o to miejsce:P biore Leone , najlepszy suport na braz oprocz tresha, jak ktos wyzywa to mute i wogole sie zapomina ze ktos dokucza:P na mida polecam ziggsa,

Opublikowano

Yasuo jak się dobrze złożysz to ciska każdego.

Tak w brązie, sam w nim jestem grałem kenenem na yasuo no i yasuo zjadał wszystkich, ale jeśli dostanie stuna to już po Nim :D

Dobry jest na pojedyncze polowania, ale jak go złapią przy stunie to koniec i możesz liczyć tylko na to żeby Twój Team nie padł.

Łatwo też jest wygrać grając Annie na supp/ap, czemu? Bo dostają combo przy stunie i adc schodzi szybciutko :D

Na 5 gier Annie mam 5 wygranych, na razie nie gram zbytnio rankedów bo sprawdzam nowe postacie na topa :D

Z brązu da się wyjść ale czasem jest trudno przy Teamie tzw. "polaczków cebulaczków", napiszesz że idziesz mida masz np. 3 picka a first pick ci weźmie mida i będzie feedował :D

Opublikowano

Skonczcie pisac takie tematy ja jebie nie umiesz grac bedziesz siedzial w brazie umiesz to wyjdziesz nie zwalaj na team bo to niemozliwe zebys ty zawsze mial noob team a enemy same ogary... Jestes w takiej lidze na jaka zaslugujesz. Jak ja bylem w brazie to myslalem ze gram na poziomie gold-platyna ale to gowno prawda jak sobie to uswiadomilem to wyszedlem, teraz brazow jade z palcem w dupie. Ostatnio gralem teamowke z kolegami z brazu i z bratem gold, enemy to byly brazy, jeden z moich kolegow zaczal trollowac a drugi wyszedl bo sie poklocili i skonczylem gre kayle 18/3 a moj brat akali 10/4 szlismy sami i ich zabijalismy

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Polecam Tryndę albo Yi w brązie. Totalnie nie wiedzą, jak ich kontrować, a postacie są dość łatwe do ogarnięcia. Farmisz, farmisz na topie, budujesz się, a potem poprostu się wbijasz i rozpier*alasz wszystko. Kumpel 30 lvl (bronze IV) totalny nieogar wczoraj wbił pentę Yi na rankedzie.

2rp9q8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...