Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośne VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar zamówić serwer VPS do metina ale nie mam bladego pojęcia jaki system wybrać i jaką wersje systemu, żeby poprawnie działał na plkach terenzo (nwm czy to ma jakiegoś znaczenie). Tylko prosze nie piszcie mi linux tylko dokładniej :D

tutaj macie link i tam jest wybór systemu. Jaki najlepiej wybrać, żeby mi bez problemowo wszystko poszło?

http://panel.dedyki.net/client/openvz/order.php?step=1&offer=1

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ale ja chce na linuxowym zrobić. i już doładowałem tutaj 11zł.. słyszałem ze do linuxa da sie wgrać FREEBSD

ps : nie zamierzam stawiać serwera na lunuxie, może być słaby. Chodzi o to, żeby bylo dla 3/4 osób do edytacji. Potem chce przenieść wszystko na dedyka. Na hamachi nie chce przerabiać. chce 24/7, żeby ludzie z ekipy mogli stawiać serwer jak mnie nie będzie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ale ja chce na linuxowym zrobić. i już doładowałem tutaj 11zł.. słyszałem ze do linuxa da sie wgrać FREEBSD

ps : nie zamierzam stawiać serwera na lunuxie, może być słaby. Chodzi o to, żeby bylo dla 3/4 osób do edytacji. Potem chce przenieść wszystko na dedyka. Na hamachi nie chce przerabiać. chce 24/7, żeby ludzie z ekipy mogli stawiać serwer jak mnie nie będzie.

Słaby linux? od kiedy to systemy operacyjne jak linux są słabe ?xD hihi stary powiem Ci tak że tu zależy od Procka, ram, dysku twardego, łącza oraz czy limitowany transfer ;p

To dobrze słyszałeś że się da wgrać bo da się to wykonać, sam to zrobiłem i no powiem Ci tak że byle kto tego nie zrobi ;p

Hm tak jak wyżej napisali Ci, najlepiej kupić z gotowym systemem freebsd jakiegoś VPSa, odradzam exone z góry mówię ;p bo to jeden wielki syf ;)

Jak znajdę to podeślę Ci linki skąd można by było kupić ;d

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...