Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy jak odciąć nasusa

Keri0s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema postanowiłem mainować riven... Bardzo lubię nią grać jednakże nie na nasusa zagrałem 3 mecze przeciwko niemu i było tak: w 1 grał jakiś totalny no skill który nie umiał stackować więc z łatwością go rozgromiłem... W 2 już nie było tak łatwo linie przegrałem 1/4 ale gdy pochodziłem po innych liniach miałem 12/6 jednakże nasus dalej robił mnie jak szmatę... 3 teraz się rozgrywa jednak odechciało mi się grać bo trafiłem na jeszcze lepszego nasusa który miał w 12 minucie 190 stackow gromił mnie jak chciał... Jak odciąć psa od farmy riven? Dodam że gdy podchodził do farmy stunowałem go, wywalałem mu combo jednak ten healował się i dalej w spokoju sobie farmił a gdy wbił 6 po prostu podbiegł do mnie i walnął mnie kilka razy z q wcześniej rzucił e i było po mnie, bo gdy włączył ulta prawie nic mu nie zadawałem...

Opublikowano

Graj agressywnie w 1 minucie zabijesz go na luzie i wygrasz. Zrob tak aby pod turretem stal.

Zrobić tak żeby on " Swoim " turetem stał ? Dobre.

Chyba on pod twoim towerem a nie na odwrót bo możesz dostać ganka a to jest pewny kill ( Perma slow )

Próbuj jak najbardziej outfarmić i grać agresywnie żeby wiedział przeciwko komu gra i jak podejdzie będzie zjedzony.

Rada na przyszłość : Na każdej linii graj agresywnie aby przeciwnik wiedział że się go nie boisz, jeżeli jest na odwrót na 70% przegrasz linię bo on to wykorzysta.

Opublikowano

ostroch jedno pytanie:

czy ty jestes pierdolniety? pisze qwa ze macie mi napisac jak odciac nasusa a ty mi piszesz zebym gral agresywnie ja pierdole moderatora prosze o usuniecie tego uzytnika

Opublikowano

nie ma odwrotu riven to moj main bo jej kupilem skina tego dragonblade, napiszecie jakies sensowne porady czy mam zamknac temat?

Opublikowano

Zamrozić linię przy swojej wierzy, karać go kiedy tylko zbliży się do miniona (nie wbijaj się gdy jego creepow jest sporo bo robią olbrzymi dmg) wołaj junglera, on ma mane a Ty nie.

Opublikowano

nie ma odwrotu riven to moj main bo jej kupilem skina tego dragonblade, napiszecie jakies sensowne porady czy mam zamknac temat?

Masz skina i to już Twój main ? Oj ziomek znam typów co do każdej postaci mają skiny... Oni muszą mieć ciężkie życie ;(

@Antywarn

Graj agresywnie na początku później wołaj junglera po 2 udanych gankach będziesz miał nad pieskiem przewagę i go pociśniesz ;)

Opublikowano

Przeciez riven kontruje nasusa, jak podejdzie do miniona rob q aa q aa w aa i e do tylu. Nie masz many wiec mozesz go tak obijac ile chcesz. Nie wiem jak mozna riven na nasusa przegrac w early...

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Mainujesz postać bo kupiłeś do niej skina.... Nasus jest bardzo łatwy do skontrowania, wystarczy od pierwszych leveli go atakować i odcinać od farmy.

BTW. Chcesz mainować postać którą nie potrafisz grać? Nasus to chyba najprostszy champ do kontry przez Riven, nawet nie chce myśleć co by z tobą zrobił w miarę dobrze grający Renekton.

Opublikowano

proste zaganiasz owce do zagrody i zamykasz bramke zeby pies nie wszedl

Made my day hahha

Btw. Graj agresywnie,jednak jesli nasus ogarnia i tak bedzie stackowal caly czas

Opublikowano

God -.- , jak widzę nasusa bierze coś innego (evelynn , trundle , morda), chyba że chodzi ci o normala , wtedy raczej dupa , bo to jest takie gowno że nawet jak blokuje mu farmę to każdy nasus podejdzie i weźmie cs'a , owszem straci hp , ale samo q wyleczy go za 50-70 więc sensu nie ma , najlepiej graj agresywnie , będzie podchodził tylko po farmę , i wtedy stunuj go ,jak dobrze zestunujesz , to straci mane ,a cs'a nie dostanie . Chodzi o to żeby podczas stuna , minion który ma być jego ofiara umarł ;P

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Nie daj mu farmić zharrasuj go na 1-2 lvl i będzie się bal podejść do creepów . Nie na stackowany nasus nic nie będzie robł w grze.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

mam 20 skinów.

Cięzko mainować 20 postaci jednocześnie :<

@t

Graj agresywnie, ale nie jak idiota.

Kiedy idzie do farmy knockback z Q i stun z W + kilka AA

Kiedy chce sfarmić pod turretem idź w te miniony, nie będzie miał jak podejść a jeśli to zrobi to stun z W i po sprawie.

Kiedy farmisz, wbijaj w niego jednocześnie z Q + W i uciekasz z E.

Tyle w temacie.

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

najlepsze wyjście to go zbanować albo nie pickować riven na nasusa bo to i tak jak mu nie dasz farmić to on i tak w late bd miał a go się prawie nie da ubić jak mundo

Opublikowano

Żeby odciągnąć nasusa od farmy trzeba go przestraszyć w early, na riven jest to bardzo proste bo posiada swoje q używaj go zawsze gdy nasus będzie stackował q na minionkach, nie możesz dopuścić do spokoju na lini tzn cały czas musisz go obijać jeśli będziesz sobie wolno farmił koło niego, proś junglera o częste gangi zabicie nasusa to duży plus bo odcinamy go od farmy, nawet jeśli go nie zabijesz to zmuś go do powrotu do bazy im mniej nastackowane q nasusa tym bardziej słaby będzie w late, i pamiętaj zawsze o wardach

39052_zps71e43729.png

Opublikowano

Od 1 lvla musisz grać agresywnie, ale to trzeba wyczuć. Pamiętaj nie dać się ubić przez jego minionki ;) I wardy stawiaj, jego slow jest wkurzający nawet jeśli masz te swoje dashe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...