Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie wydajności

Ventual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam obecnie mam 20 - 30 FPS w teamfightach mniej 10, czasem poniżej, czasem gra się zatrzymuje.

Oto mój sprzęt:

Grafika: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 zintegrowana

RAM: 2 GB

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.60

Win 7

Czy jakbym ściągnął tą starą mapkę, gdzieś tu była na mpc, ściągnął boosta i zainstalował ten programik który wyłącza klienta lola na czas gry to ile fps by mi podskoczyło? Jakbym zmienił na windows xp to coś by to dało? Kupiłbym lepszą kartę graficzną, ale boję się, że zasilacz nie wytrzyma.

Opublikowano

Po co ? Zle ci sie gra ? Co zauwazyles ze jakies jutuber ma 120 fps a ty 30 i nie moze tak byc? Masz tyle ile masz, zboostowac to se dywizje mozesz a nie fps. Po co narzekac kupta lepszy sprzet i a problem z glowy

Opublikowano

Jaką masz mobo ( płyta główna) i zasilacz. I nie zmieniaj 7 na xp. xp traci (albo już stracił) wsparcie techniczne microsoftu dodatkowo win 7 jest o wiele szybszy.

Opublikowano

I teraz pomyślcie czy jakbym miał możliwość kupna nowego sprzętu to pisałbym taki temat? Poprostu jestem ciekaw czy te rozwiązania są warte zachodu.

na tym sprzęcie win7? okej... ciesz się że masz te 30fps. przy zintegrowanej karcie to sobie pograsz..

Wiem, dlatego pytam się czy zmiana na xp coś by dało.

Opublikowano

Nie są warte zachodu. Kup zasilacz i grafikę (koszt ~200zł), a spokojnie będziesz miał nawet +50FPS, a w tf 30FPS.

http://allegro.pl/fsp-group-fortron-400w-atx-400pnf-noise-kiler-fv-i3930432276.html

http://allegro.pl/gigabyte-radeon-hd-4650-oc-1-gb-i3918740846.html

I nie piszcie, że musi nowy komputer. Bo mój kolega ma Athlon 64 x2 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce 210, Win 7 i gra mu idzie bardzo płynnie z takim FPS jak podałem w rozdzielczości 1280x1024. Na win7 działa nawet lepiej niż na XP, a używa najnowszych sterowników. A wyżej z aukcji masz nawet mocniejszą od GF210.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Próbowałeś zmienić ustawienia karty zintegrowanej, ustawienia w lolu(wyłączyć cienie i inne badziewia). Jestem pewny że da rade coś wycisnąć.

CrisPL dobrze pisze. Na allegro można teraz kupić tanio jakąś dobrą używkę za mała kwotę więc warto uzbierać trochę grosza. Za moją GTS250 na której gram w BF'a3 dostane max 200zł...

@down. Jak nie da rady to ja bym się z tym nie bawił. Dokupić części i tyle. Tym bardziej biorąc pod uwagę fakt że gra Ci się czasami zatrzymuje^^

snikersproject1.png
Opublikowano

Próbowałeś zmienić ustawienia karty zintegrowanej, ustawienia w lolu(wyłączyć cienie i inne badziewia). Jestem pewny że da rade coś wycisnąć

Raczej bym w to wątpił mam w piwnicy komputer z tą grafiką i wszystko na low 1024x768 i nie osiągnie więcej.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Ostatnio przeglądałem neta i znalazłem takie coś.

Hello League of Legends Gamers,

Today I will show you guys how to get 120 - 112 FPS or 80 FPS (Use this even if you don't lag, it helps you very much)

This is for WINDOWS users

1. First of all you have to download this file (Game.cfg) Direct download link I uploaded: http://ge.tt/api/1/files/7X5iY8H1/0/blob?download (PS, feel free to scan it on VirusTotal - You must have winrar to get that file)

2. Well, finally you have downloaded the file, extract it to desktop.

3. Go to Computer > Local (C:) > Riot Games (Folder) > League of Legends (Folder) > Config (Folder) Well, now you are in the Config folder, now put the file you downloaded in the "Config Folder", after you did that, try to reopen League of Legends and take a normal game and see the difference.

4. Please do not post negative posts about this thread since I'm only trying to help members that lag very much on LoL or want better FPS.

5. I hope this helped you guys 
------

This is for MAC users

Go to Applications Folder > Right Click League of Legends> Show Package Contents > Contents > LoL > Config, Well, now you are in the Config folder, now put the file you downloaded in the "Config Folder", after you did that, try to reopen League of Legends and take a normal game and see the difference.

(Just added a poll. I would really like to know how many members I helped - You may backup your own Game.cfg before you put the file that is named (game.cfg) from my download. If you don't like it then you can change it back, because you have the backup, so remember to BACKUP it!)

Sam nie sprawdzałem bo mi dobrze działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...