Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DayZ a Arma 3

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jakie jest pokrewieństwo tych gier i o co wgl dokładniej chodzi ?

Dayz to miał być jakiś mod ale powstaje z tego samodzielna gra??

Bo wygrałem Arme 3 w konkursie ale nie wiem, czy kupować DayZ ?? Czy te gry są podobne?

Opublikowano

W sensie jest Mod DayZ do army 2 jak i teraz wychodzi oddzielna gra DayZ:Standalone, nie wiem czy dokładnie mod DayZ działa na armie 3. A tak to mod DayZ darmowy jest.

DayZ od Army3 oczywiście survivalem i zombie się różni.

A DayZ Mod od Dayz:SA, aktualnie paroma rzeczami bo DayZ:SA jeszcze dopracowują, podobno mniej bugów na Modzie

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Do Army3 też jest DayZ Mod chyba :3 Właśnie mam podobny problem, mam A2, A2:OA, A3, i myślę czy DayZ: SA kupować, więc ogólnie przyłączam się do pytania :3

Opublikowano

Jak nie szkoda Ci 30$, a nie powinno, to kupuj DayZ Standalone. Pod warunkiem, że lubisz takie gry. Uprzedzam Cię też, że jeżeli chcesz być zadowolony z gry musisz sobie znaleźć kolegę, który będzie grał z Tobą, ponieważ gra samemu często jest nieopłacalna. Na Armę 3 również jest DayZ mod, lecz DayZ Standalone jest to już oddzielona wersja od Army i będzie dalej kontynuowana. Dlatego zalecam Ci kupno DayZ SA.

Opublikowano

Zwłaszcza, że za jakiś czas (pewnie dosyć długi) gra będzie droższa. Obecnie jest wersji alpha i jak to w alphach - jest sporo bugów i niedociągnięć, ale co chwilę wychodzą nowe patche i gra się coraz lepiej.

Opublikowano

W DayZ: Standalone grafika jest niezła, ale w modzie wyglądało to bardzo źle. DayZ Standalone jest na ulepszonym silniku Army 2. Jeśli chcesz mieć DayZ moda to musisz posiadać Arma 2 i dodatek Operation Arrowhead. Ogólnie to w Alphie mamy 20% gry, która ma być w pełnej wersji, ale warto kupić, ponieważ ma być droższa.

Jeśli chcesz DayZ moda to chyba na Humble Dumble za 6$ jest obecnie Arma 2 i ten dodatek, jednak graficznie mod nieciekawie wygląda.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja obecnie odradzam zakup DayZ SA jeśli nie chcesz się rozczarować. Poczekaj z tym pytaniem do maja 2014. Wtedy można będzie stwierdzić czy zrealizowali te obietnice na pierwszą połowę 2014 roku z tego tematu na oficjalnym DayZ Forum.

Lista obietnic:
http://forums.dayzgame.com/index.php?/topic/156129-confirmed-upcoming-features-for-dayz/

A tutaj masz listę bugów:
http://feedback.dayzgame.com/view_all_bug_page.php?filter=57133

Obecnie ilość bugów wynosi: 6776 bugów.

Jest to nadal więcej i to o niebo więcej bugów niż w DayZ modzie :).

Dlatego odradzam kupna na obecną chwilę i polecam czekać do maja 2014 roku.

Z obserwacji wynika, że póki co wrzucają głównie pierdoły typu animacje, dodatkowe modele ciuchów, bronie itd., ale jakoś nie bardzo im się śpieszy z naprawianiem wielu bugów. 

Każdy nowy patch zamiast odejmować ilość bugów, zwiększa ją znacznie. Jakieś 4-5 dni temu było ich 6657, a teraz mamy 6776  czyli ponad 100 nowych bugów przybyło z nowym patchem. 

Ja sam czekam do maja, ale szczerze wątpię, że ta gra będzie zajebiście zrobiona, widząc ich podejście do likwidowania bugów.

A cena gry wzrośnie dopiero w grudniu 2014 roku, gdyż wejdzie w stan BETY. Zatem masz w cholerę czasu na kupno w fazie alfy, dlatego radzę poczekać niż potem żałować forsy wydanej i wkurzać się traktowaniem przez Rocketa i BIS.

jqeuR.png

Opublikowano

A myślicie, że będą jakieś prywatne serwy ?

Lub np jakiś trial na 2 dni od twórców gry ?

Bo chętnie bym zagrał i kupił, nawet lubię takie gry, ale skoro jest tyle bugów to wolałbym ją pierw przetestować:P

Opublikowano

A myślicie, że będą jakieś prywatne serwy ?

Lub np jakiś trial na 2 dni od twórców gry ?

Bo chętnie bym zagrał i kupił, nawet lubię takie gry, ale skoro jest tyle bugów to wolałbym ją pierw przetestować :P

Trial? Mało prawdopodobne, że będzie. Trzeba po prostu zapłacić albo pożyczyć od znajomego na próbę. Zawsze możesz kupić i przetestować, a jak gra Ci się nie spodoba, bo ma dużo bugów to zostawić ją i odpalić jak wyjdzie chociaż beta i bugów będzie mniej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Tak jak ja. 

Kupiłem grę w pierwszym tygodniu bo jest taniej.

Przebiegłem całą mapę dookoła i zostawiłem. Mam 30h przegrane w nią.

Z drużyną czekamy na to aż będą namioty i jakieś pojazdy.

Jak narazie DayZ mod dostarcza nam dobrych wrażeń ;)

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...