Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pomysł Na Server

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Myśleliście kiedyś o serverze MMO minecraf

bo ja pewnego dnia siedziałem i rozmyślałem by odnaleźć coś co odmieni servery minecraft

Więc tak :

Pomysł jest taki nie wiem czy takiego czegoś już nie było ale niech jest

To tak Jeden wielki świat podzielony na dwa królestwa w których znajduje się kilka miast i jeden zamek

każdym z królestw żądzi jeden z dwuch np adminów

dodać spoty różnych słabych jak i silnych potworów którymi możemy wyexpic naszą postac

Jakie Klasy? skille? otóż to:

Np Rycerz Skil ofensywny : Śmiercionosne uderzenie (po użyciu tego skilla nasza ofiara przez kilka sekund krwawi)

Skill Defensywny Magiczna Tarcza ( postac blokuj 2 pierwsze ataki )

Mag Skill Ofensywny Krwawa kula ( odbiera przeciwnikowi dana ilosc hp zabierajac ja do siebie i zwiekszajac maxymalna ilosc hp o tyle ile zostalo odebrane)

Skill Defensywny Odlot ( nasza postac wyskakuje w powietrze na np 10 kratek w powierze i nie można jej zranić puki nie spadnie na ziemię

Zabójca Skill Ofensywny Szał ( nasza postac dostaje zwiekszona ilosc obrazen i szybkości ataku oraz biegu/chodu)

Skill Defensywny Duch ( postac zostaje nie widzialna na kilka sekund , można ją trafic

Robin Skill Ofensywny Strzał ( wystrzeliwuje strzałę z bardzo dużą siła postac która oberwie zostaje odrzucona o 50 kratek ) Bardzo długo się skill ładuje

Skill Ofensywny Lot (nasza postac wyskakuje w powierze i zostaje zawieszona tam na 10 sekund zwiększone obrazenia )

Skill Defensywny Odskok (nasza postac odskauje do tyłu na 10 kratek)

Broń? Zbroje?

Jak by byla taka możliwość dodac nowe zbroje miecze itd lub poprostu tylko enchanty i tak jak w toomany items masz takie cos do enchantowania i tam można zrobić zarówno słabe jak i silne zbroje :D

Skąd Zdobyć broń i zbroje?

Jak wiadome każda postać na początek dostaje eq jakies tam nie :P

no to co dalej , no idziemy dropić kasę z mobów jakies itemi tez z nich dropia można sprzedac

ale w miastach tagrze by byli handlarze oraz npc od

Questów za które moglibyśmy otrzymywać jaki kolwiek item

były by napszykład jakies jak to nazwac hmm np

Komnata Smoków znajdowały by w nich się smoki jak sama nazwa mówi

były by bardzo silne więc początkowi gracze by nie mieli żadnych szans ale były by jeszcze podobne komnaty / jaskinie / lochy / Nawiedzone Twierdze / Opuszczone Zamczyska / Zniszone wsie w których znajdowały by się jakies bosy itd

Walki ? ah tak

np co jakis tydzien lub krucej albo dłużej

odbywały by się niesamowite bitwy

wyobrarzacie sobie jak by tak

2 królestwa miały np po 1000 graczy i wszystkich by przeteleportowło na bitwę jak by to super wyglądało

1000 na 1000 pvp

oczywiśnie eq po śmierci się nie traci lecz eq się zurzywa wię trzeba je naprawiać

prócz wielkich bitew poprostu pvp pomiędzy kumplami w swoim panstwie lub poprostu wbijaasz do wrogiego królestwa i tępisz innych

po czym stajesz się sławnym graczem w swoim królestwie

Mapa?

musiała by być ograniczona

ale masowo by były dodawane nowe instancje itd

mapy oczywiśnie nie było by można niszczyć chyba że były by podboje.

Co do podboi

to tak np jedno z królest postanowiło powiększyc swoje terytorium to poprostu atakuje miasto tego drugiego i ileś tam czasu ma na go przejęcie w zaciekłej walce :D

To wszystko nie wiem czy w dobrym miejscu to wstawiłem więc jak nie to przepraszam

Nie wiem czy wy też zagrali byście na takim servie bo ja tak i to z dużą chęcią

mogą być błędy bo pisałem to na szybko jak to komus przeszkadza to przepraszam :D

Opublikowano

Kiedyś był serwer MC w stylu metka. Był świetnie zrobiony, ale nie wypalił. Jest mała szansa, że Ci się akurat uda.

PS. Ortografia...

Graphic Amator | MPC User | Good Player

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...