Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od zera do bohatera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kiedyś sobie postanowiłem, że stworzę grę przeglądarkową o tematyce TENISA, tak tenisa ziemnego. Cały czas mam to w głowie, bardzo chciałbym "rządzić" taką grą - sam ją zrobić, to jest to o czym marze. Wiadomo - swoje rzeczy są najlepsze i w ogóle :) Jednak obecnie na marzeniach mogę pozostać, ponieważ w programowaniu takich rzeczy jestem kompletnym zerem. Mało potrafię, tzn. kiedyś uczyłem się C++, ponieważ ponoć jest podobny bodajże do PHP.

Czy można nauczyć się tworzyć grę via www za darmo? Czy ktoś to osiągnął? Chodzi o to, że nic nie wydawał na żadne płatne kursy, tylko nauczył się w Internecie? Czy może jest ktoś kto chciałby ze mną popracować? Wskazać odpowiednią drogę? Pokazać wszystko po kolejno, krok po krokum - amatorowi. Wszystkie materiały, wszystko z czego się nauczę. Może ktoś chciałby udzielać mi lekcji/porad? ^_^ Nie zależy mi na czasie. Mogę się uczyć miesiąć - rok - trzy lata ale chcę stworzyć to! Coś swojego :) Są chętni? ;):D

Opublikowano

Oczywiście że można się nauczyć za darmo. Ba powiem że nawet się do tego skłania człowiek. Wystarczy wejść na YouTube i wpisać "Nauka programowania PHP". Wujo Google też wypluwa w **uj wyników na zapytanie "darmowy Kurs PHP". Ale.. właśnie ale, jeśli tworzysz taki temat których było już miliony i nie potrafisz korzystać z Googla, i szukajki forumowej to póki co nie bierz się za to.

@PS sam uczyłem sie z neta i sie nauczyłem ;-) Grunt to logiczne myślenie, logiczne myślenie i do tego logiczne myślenie (aha jeszcze język angielski sie przyda dom czytania manuala)

hcq0.png

Opublikowano

Odpowiedź typowa - opieprzyć, nabić posta i nic konkretnego nie napisać. Mógłbyś chociaż wskazać tematy o których piszesz. 'Szukajek', wujka google używam jednak każda strona mówi inaczej. Chodzi mi o wskazanie konkretnych i odpowiednich materiałów.

Opublikowano

Proszę bardzo pierwszy wynik google najbardziej znany i powszechny

http://phpkurs.pl/
Również dosyć znane wikibooks
http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP
Dodatkowo ten użytkownik na YT może dosyć tłumaczyć

Nie wiem nie oglądałem go w kursie PHP jednak w C++ mówił w miarę przystępnie. I widzisz można samemu znaleźć. A co do naszej szukajki wpisz samo "nauka php" i zobacz ile wyników ;-). Opieprzam cie ? Bo to podstawowa umiejętność programisty czyli szukanie. Ruszyłbyś sam a nie czekam aż ktoś mi pod nos da. A taki temat na forum wałkowany był X razy. Tyle mam do powiedzenia.
Pozdrawiam Nygol

hcq0.png

Opublikowano

Dobrze, może macie jakieś kursy w których można od razu ćwiczyć? Tzn. czytamy - zadanie - czytamy. Wiadomo, najlepiej uczyć się w praktyce. Przeczytam ten kurs i nie będę wiedział co dalej.

Opublikowano

ogarnij podatawy i w google wpisz zadania z programowania dla nowicjusza. Proboj przeniesc programy z innych jezykow(czyt zadania co zrobili np dla uczacych sie c++ na php). nikt tego na tacy ci nie da. Albo na forum.jest temat zadank audzielaj sie tam. powiedzmy sprawdz jakie byly tam.zadania i sam je napisz :-) Linkow.nie.mam.jak ci podac bo na tele.siedze :)

hcq0.png

Opublikowano
Mało potrafię, tzn. kiedyś uczyłem się C++, ponieważ ponoć jest podobny bodajże do PHP.

Jak to czytam to dostaje małej kur...cy . Gdzie w tym pro elo PHP macie wskaźniki,struktury,unie . No gdzie to jest ? Nie ma.

Poza tym PHP jest językiem interpretowanym,a nie kompilowanym. To jest różnica.

Najbardziej skuteczną metodą nauki jest zrobienie czegoś dużego. Tak, dużego. Bo wtedy musimy posiąść dużą ilość wiedzy.

@Up

To będą zadania z algorytmiki.

I prawisz głupoty.Jak można przenieść aplikacje desktopową na webową? To jest śmieszne :D

Opublikowano

panie @up mozna dla przkladu notatnik, albo cos do obrobi zdjec na spokojnie poprzenosic. Kalkulator itp. A OS w PHP to co :) mozna wykorzystywac JS nikt nie broni. A algorytmy to podsrawa w kazdym jezyku :)

hcq0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...