Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1391378927-U275536.jpg

Typ widowni: Seinen
Rodzaj: TV
Gatunek: Dramat, Romans
Tematyka: Komedia
Rok produkcji: 2006
Ograniczenia wiekowe: +16
Status: Zakończone
Odcinki: 6

Opis:

Do szpitala w Ise trafia Yuuichi Ezaki, chłopak choruje na wirusowe zapalenie wątroby, jednak gdy jego stan tylko odrobinę się polepsza
wymyka się na nocne przechadzki poza szpital. Po pewnym czasie do tego samego szpitala trafia dziewczyna w jego wieku, Rika Akiba cierpi
na o wiele poważniejsze schorzenie, które zagraża jej życiu. Dzięki "pomocy" pielęgniarki ta dwójka zaczyna się zaprzyjaźniać, niedługo
po tym rodzi się mieędzy nimi uczucie. Czy ich miłość przetrwa? Czy pokonają chorobę oraz przeszkody, które stawiają między nimi inni ludzie?
Sami się przekonajcie.

Źródło anime-odcniki.pl

Moje wrażenia:

Anime jest krótką romantyczną historią z wieloma ciekawymi zwrotami

produkcja ma tylko 6 odcinków więc dla każdego fana romansów jest

wręcz obowiązkowym tytułem.

Mimo kilku drobnych niedopracowań anime oceniłem na 9/10

Za ciekawą i oryginalną historię którą mimo swojej prostoty nie widziałem

nigdzie indziej

W HD z szybkim ładowaniem odcinki:

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=335

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jak dla mnie to takie 6/10. Postacie niezbyt polubiłem i niektóre były irytujące. Podobnie (chociaż mniej) jak w Iriya no sora. Jednak w tym przypadku lepsze jest zakończenie anime.

Opublikowano

Mi tam przypadło do gustu, jeszcze po tylu romansach co ja obejrzałem wkraczam w ciemną stronę hipsterskiego anime i co raz bliżej selwerona :( XDDD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Końcówka pozostawia lekki niedosyt ale nie jest zła. Mogli by nawet zrobić drugą serie z ich związku ale na to nie ma co liczyć.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Końcówka właśnie mi się podobała, ale dla mnie to było zbyt dziecinne i niektóre zachowania postaci mnie irytowały.

Opublikowano

Oglądałem to anime jakiś czas temu. Gdy tylko zacząłem oglądać już polubiłem te anime gdyż pokazuje życiowy problem i jak się dobrze przypatrzeć można i się czegoś nauczyć. U mnie zasługuje spokojnie na 10/10. Lubie tego typu anime więc jak ktoś zna podobne tytuły to niech mi napisze :)

Opublikowano

Za romansami ogólnie nie przepadam i staram się od nich trzymać z daleka ale widząc te Wasze 9/10 i 10/10 to chyba jednak się skuszę na nie zaraz po Hellsing Ultimate.

Zresztą. Kto wie. Może i nawet wcześniej to zrobię bo widzę, że jest bardzo krótkie. Podsumowując anime ląduje w "Plan to watch" z bardzo wysokim priorytetem. :P

1373662483-U83583.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...