Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Projekt serwera Minigame's! Wejdź i oceń!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam do dyspozycji serwer 100 slotów, aktualnie jest to rodzaj Survival Islands (chyba pierwszy w Polsce >.<)

Chciałem zrobić z niego typ Minigame, ale gra głównie opierała by się o latające wyspy. Pieniądze zarabiało by się z grania w minigierki dostępne na serwerze a za tą kase można kupić lepszą wyspę czy itemy.

Gierki dostępne na serwerze to m.in. BowWar czyli wojna na łuki, Snow Spleef, TnTRun i PvP Arena czy Find the flag!.

Składajcie propozycje co chcielibyście widzieć na takim serwerze, i możecie oferować siebie jako budowniczego/technika na PW :)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

@up

The Walls będzie lecz gorzej z MegaWalls bo to wyższa szkoła jazdy :/ Postaram się ogarnąć jakiś plugin do MegaWalls-ów ale nie obiecuje że one się pojawią chyba że ktoś będzie chętny do napisania takiego pluginu :)

Zapraszam do dalszego wypowiadania się co do mojego pomysłu lub składania propozycji! :)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Ja bym sobie chętnie zagrał z kolegami (oni mają non-premium, a ja premium i nie możemy grać np na hypixelu) raczej na skywarsach, thewalls, paintball, dragon escape, vampirez, blitz sg (na mysg za dużo ludu i nie ogarów).

Pozdrawiam

Opublikowano

@2up

Serwer byłby bez autoryzacji premium oczywiście :)

@up

Survival Games będzie dodane :)

Zadawajcie pytania, i jeżeli potraficie budować to skontaktujcie się ze mną na PW :)

@edit

Na dniach powinien pojawić się VPS na którym będzie serwer tymczasowy dla budowniczych :)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Jakbyś mógł to zrób The Walls , lecz nie takie że po 20 minutach ściany opadają i 16 graczy w 1 grze , tylko taką 5 minutówkę i 4 graczy na 1 rundę ;)

DYM DYM KNF 4 ! <3 <3 <3 <3
KROK PO KROKU !

Opublikowano

@up

Pomyśle nad tym, bo niektórzy nie mają czasu by grać 20 minut a chcą sobie np. na lekcji wejść i jedną rundkę zagrać ^^

3 areny serwera będą na podstawie Władcy Pierścieni czyli Minas Tirith, Isengard czy Złoty dwór (czyt. Meduseld, siedziba króla Rohanu) i reszta aren będzie normalnych czyli Wioska, Zrujnowane Miasto itp.

Za parę dni powinien pojawić się Sneakpeek z serwera :>

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Polecam Ci minigame o nazwie "Villager Defense"
Jest bardzo ciekawa i wciąga :)
Może pomóc w złapaniu stałych graczy na serwerze

Opublikowano

Ale lepsze wyspy, to znaczy, że na niej nic nie robisz, tylko ona jest i kupujesz większe? Trochę bez sensu :D Jak można je rozbudowywać, to też, bo lepiej płacić na budowę większej niż kupowanie nowej :D

Osobiście minigry polecam Villagers i Spleeg

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Wszystkie wymienione w propozycjach przez Ciebie mini-games będą mile widziane na serwerze. Dodałabym jeszcze Paintlalla :) bardzo ciekawa i wciągająca na długie godziny mini-gierka  :P

Opublikowano

Ja tam bym napisał własną mini gierkę, właśnie jestem w trakcie pisania pluginu "WitherSurvival". Jak byłbyś zainteresowany współpracą oraz pomocą techniczną pisz na priv.

Opublikowano

Ja tam bym napisał własną mini gierkę, właśnie jestem w trakcie pisania pluginu "WitherSurvival". Jak byłbyś zainteresowany współpracą oraz pomocą techniczną pisz na priv.

Aramek programista, już się boję. 

@TOP: Jeżeli serwer byłby na dedyku dość mocnym, BungeeCord, brak lagów i jakieś fajne autorskie minigry, to czemu nie! ;)

Opublikowano

@KichaMCPL

Niee, nie chodzi tutaj o kupowanie lepszych i większych wysp lecz masz tylko jedną (z dwóch rodzai Normal i Medium, różnią się tylko wielkością) i za zarobione pieniądze z minigierek możesz kupować surowce w sklepie ;)

@NataliaM

Własnie też jestem za dodaniem Paintball-a :)

@AramekPLTV

Jestem otwarty na współprace więc jeśli jesteś zainteresowany zapraszam na PW albo GG:49264239

@Risen. :#

Serwer stoi na własnej maszynie 16GB ramu która należy do hostera, ale on nie ma czasu zajmować się Minecraftem :/ Nie jest ona kupiona na ovh czy w atmanie tylko posiada do niej fizyczny dostęp.

@EDIT

Czemu masz Kwiatkowskiego na avku o_O   a poza tym może zna się faktycznie na pisaniu pluginów :)

@Bambinek

Może zostanie dodana? :D

Piszcie swoje dalsze propozycje!

serwer_ourmc.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...