Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd łączenia Windows 8.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer prawnie skonfigurowany, klient też. Mam Windowsa 8, wszystko uruchamiane jako administrator. Serwer uruchamiany z virtualbox'a na 512 mega ramu. Karta hamachi wybrana w symulatorze. Ja mogę się połączyć, inni nie. Wszystko sprawdzane było parę razy. Klient sprawny, bo nawet (jakimś cudem) mogę wbić klientem dla gracza. Konta pingu w cmd zwraca zerowe wartości, co znaczy, że przy IP z normalną końcówka jest pomijane obejście i jestem bezpośrednio łączony z serwerem. Jakby ktoś chciał wiedzieć, to pliki by taki nieśmiały. Aha, no i zapora i antywirus wyłączone. (portmap ok) Jakieś propozycje?

Opublikowano

Jeżeli możesz wbić clientem dla gracza, to jest on źle skonfigurowany. :)

Z fartem dla dzieciaków na osiedlach,

bo nawet Ci z szarych blkoów mają Wielkie serca.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie, ponieważ również na stronę dołączona do plików mogę wbić normalnym ip (jutro trzeci raz sprawdzę klienta)
Edit:
Klient sprawdzony wszędzie porty są ok, ip są z normalnymi końcówkami i pong też jest dobry.
Tak jak napisałem wyżej, nie wiem czy tak powinno być, ale komenda pingu zwraca 0ms, co oznacza bezpośrednie łączenie się przeze mnie na obu ip.

Opublikowano

Jezu... Ludzie, nie czytacie całego postu. Ping na ip z normalną końcówką wychodzi 0ms, czyli mogę się łączyć przez normalne ip. I właśnie w tym leży problem... Bo mam wrażenie, że tak nie powinno być.

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie, ponieważ również na stronę dołączona do plików mogę wbić normalnym ip (jutro trzeci raz sprawdzę klienta)

Edit:

Klient sprawdzony wszędzie porty są ok, ip są z normalnymi końcówkami i pong też jest dobry.

Tak jak napisałem wyżej, nie wiem czy tak powinno być, ale komenda pingu zwraca 0ms, co oznacza bezpośrednie łączenie się przeze mnie na obu ip.

72049389466845423121.png

Opublikowano

Edit:

Coś ci się usunęło z tego postu czy co? Bo nie ogarniam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...