Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Biblioteka IE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie małe pytanie. Czy robiąc jakiegoś bota/skrypt używając tej biblioteki jest możliwość że u kogoś on nie będzie działał? Jak to jest, ta biblioteka wykorzystuję jakaś konkretną wersje IE? Wydaje mi się że to nie ma znaczenia. Ale chciałbym wiedzieć czy jest mozliwość że bot wykorzystujący tą bibliotekę nie bedzię działać, a jeśli jest taka możliwość to co może być przyczyną? Sory ze tak chaotycznie.

Opublikowano

będzie działał u każdego kto ma tą samą wersję przeglądarki na 100%

może nie działać tyko jeśli strona którą obsługuje jest dynamicznie tworzona pod konkretną wersję przeglądarki np IE6 albo pod konkretny system operacyjny np XP , bo od IE7 do najnowszych różnic wcale nie ma

reszta to już tylko zależy od użytkownika, jak ma system, jakie zainstalowane poprawki czy uaktualnienia w systemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

po co ? to zmusza kogoś kto nie ma FF do zainstalowania go , a IE ma każdy kto ma tylko windows bo jego dosłownie jak wirusa nie da się pozbyć z systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Używając biblioteki IE.au3  polecam wymuszać na użytkownikach bota włączanie tak zwanego "widoku zgodności".

IT w wersji 9 i wyższych inaczej wyświetla i odczytuje strony niż np IE 8. Tryb zgodności powoduje, że u każdego strony będą wyświetlały się tak samo (w jakimś starym stylu, chyba z wersji 8), co gwarantuje poprawność działania programu niezależnie od użytkownika. 

Minecraft to moje życie ;!

Opublikowano

Osobiscie polecam Ci biblioteke WinHTTP.au3

Najlepsza. Nie potrzebujesz zadnej przegladarki, zeby ja obslugiwac. Do wyznaczenia skryptow potrzebujesz tylko mozilli i dodatku Live HTTP headers.

Wpisz w google winhttp au3 i poczytaj jakie jest to proste :-) Pozdrawiam Semis

Opublikowano

No właśnie chciałem się nauczyć obsługiwania tejże biblioteki ale nie za dobrze mi to szło.. ;/ Wiem że jest znacznie lepsza...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...